Τραμπ: Θα συνθλίψω την οικονομία της Τουρκίας αν κάνει οτιδήποτε εκτός ορίων

Αυστηρότατη προειδοποίηση απευθύνει στην Τουρκία ο Ντόναλντ Τραμπ, εν όψει της επιχείρησης της Άγκυρας στις κουρδικές περιοχές της βόρειας Συρίας, από όπου απομακρύνονται τα αμερικανικά στρατεύματα.

Ο Τραμπ, σε μια ανάρτηση στο twitter με ύφος που θυμίζει περισσότερο… Ρωμαίο αυτοκράτορα, προειδοποίησε ότι θα «συνθλίψει» την τουρκική οικονομία σε περίπτωση που κάνει οτιδήποτε «εκτός ορίων».

«Όπως έχω δηλώσει εμφατικά ξανά, και τώρα απλώς το επαναλαμβάνω, αν η Τουρκία κάνει οτιδήποτε που εγώ, μέσα στη μεγάλη και απαράμιλλη σοφία μου, θεωρήσω εκτός ορίων, θα καταστρέψω εντελώς θα συνθλίψω την οικονομία της Τουρκίας (το έχω κάνει παλαιότερα!). Πρέπει, με την Ευρώπη και τους άλλους, να προσέχουν…», έγραψε στο twitter.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική εισβολή από την Τουρκία «υπό οποιαδήποτε μορφή», καθώς αυτή δεν θα κάνει την περιοχή ασφαλέστερη έναντι των απειλών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Είναι μια πολύ κακή ιδέα» είπε ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το σχέδιο της Άγκυρας να επανεγκαταστήσει εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες πίσω στη βορειοανατολική Συρία είναι «ίσως η πιο τρελή ιδέα που έχω ποτέ ακούσει».

Ο ίδιος σημείωσε πως η Ουάσινγκτον απέσυρε μονάχα έναν μικρό αριθμό στρατευμάτων και συνεχίζει να ελέγχει τον εναέριο χώρο πάνω από τη βορειοανατολική Συρία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ