Αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε στο Ιράκ

Το πολεμικό, μη επανδρωμένο, αεροσκάφος MQ-1C Grey Eagle (UAS) συνετρίβη, σύμφωνα με πληροφορίες, κοντά στη Βαγδάτη, στο Ιράκ.

Ο εκπρόσωπος των αμερικανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Ιράκ και τη Συρία επιβεβαίωσε ότι ένα μη επανδρωμένου εναέριο όχημα πραγματοποίησε «απρογραμμάτιστη προσγείωση» στην Βαγδάτη εξαιτίας ενός μηχανικού προβλήματος.

«Το αεροσκάφος κατέπεσε και ανακτήθηκε από τα στρατεύματα του Ιράκ. Κανείς δεν τραυματίστηκε και καμία ιδιοκτησία δεν υπέστη ζημιά κατά την συντριβή », δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της αμερικανικής ηγεσίας που δρα στην περιοχή κατά του ISIS.

Καμία άλλη λεπτομέρεια σχετικά με το αεροσκάφος δεν έχει κυκλοφορήσει, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφία με το μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-1C σε ένα συντετριμμένο σε ένα χωράφι.

Ο «Γκρίζος Αετός» συνετρίβη νοτιοδυτικά της Βαγδάτης σε αγροτική γη στην πόλη Radwaniyah, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Buratha του Ιράκ, σύμφωνα με μια τοπική πηγή.

Ο «Γκρίζος Αετός» MQ-1C Grey Eagle είναι ένα σχετικά παλιό μοντέλο, πτήσεών μεγάλης απόστασης, (MALE) μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (UAS). Αναπτύχθηκε από τα Γενικά Ατομικά Αεροναυτικά Συστήματα (GA-ASI) για τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών ως αναβάθμιση του Predator MQ-1.

Ο ιστότοπος του Στρατού των ΗΠΑ δήλωσε ότι το αεροσκάφος MQ-1C παρέχει διάφορες ειδικές ικανότητες μάχης στην Αεροπορία, και δεν ανέφερε κάτι συγκεκριμένο για την συντριβή του.

Πηγή: Defence Blog

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα