Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία: Δε θα δείξουμε δισταγμό για τα δικαιώματά μας

Προκλήσεων συνέχεια από την Τουρκία: Δε θα δείξουμε δισταγμό για τα δικαιώματά μας

Συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας, η οποία πραγματοποιεί γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου και τα μηνύματα που στέλνει είναι συνεχή. Μετά τον Χουλουσί Ακάρ σειρά πήρε ο Φουάτ Οκτάι. Θα συνεχιστούν οι γεωτρήσεις είπε μεταξύ των άλλων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Τουρκία θέλησε να ανεβάσει τους τόνους με δηλώσεις που έκανε σήμερα Κυριακή όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu. «Οι γεωτρήσεις μας στη Μεσόγειο θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας. «Η Τουρκία θα προωθήσει τα δικαιώματά της με σταθερότητα και χωρίς να δείχνει δισταγμό θα προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ είχε κάνει και αυτός με τη σειρά του ακραία προκλητικές δηλώσεις. Κάλεσε τους… γείτονες της Τουρκίας, δηλαδή την Ελλάδα, να «μαζέψουν τα μυαλά τους», επανέλαβε ότι τα κατοχικά στρατεύματα δεν θα φύγουν από την Κύπρο και ζήτησε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να πάει μαθήματα από το παρελθόν!

«Όταν μιλάμε εμείς για ειρήνη κάποιοι το θεωρούν αυτό αδυναμία. Όταν χρειαστεί εμείς παίρνουμε το δίκαιό μας και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα. Γι’ αυτό οι γείτονές μας πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους και τα γεγονότα πρέπει να τα δουν αντικειμενικά. Εμείς ως εγγυήτρια δύναμη ικανοποιούμε όλες τις υποχρεώσεις μας», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη.

Και επανέλαβε ότι τα τουρκικά στρατεύματα δεν πρόκειται να φύγουν από την Κύπρο. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στο νησί. Είναι απαραίτητη η παρουσία τους και αυτό να το γνωρίζουν όλοι», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα