Στα σκαριά νέα συνάντηση Τραμπ με Κιμ για τα πυρηνικά

Στα σκαριά νέα συνάντηση Τραμπ με Κιμ για τα πυρηνικά

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστό σήμερα πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η Βόρεια Κορεά είναι έτοιμοι για νέες συνομιλητές για τα πυρηνικά.

Ο πρόεδρος Τραμπ ανέφερε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν του είπε πως η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να επαναλάβει τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμά της, καθώς και για το πρόγραμμα των βαλλιστικών πυραύλων της, μόλις τερματισθούν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς, ανακοίνωσε η Νότια Κορέα, σε μια «επίδειξη ισχύος» εναντίον των στρατιωτικών γυμνασίων, ενώ η εκτόξευση έγινε λίγες ώρες αφού ο Τραμπ είχε ανακοινώσει πως έλαβε μια «πολύ ωραία επιστολή» από τον Κιμ.

Ο Τραμπ έγραψε σήμερα στο Twitter πως ο Κιμ παραπονέθηκε για τα «γελοία και ακριβά» γυμνάσια και θα ήθελε να συναντηθούν και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις μόλις τελειώσουν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες άρχισαν τη Δευτέρα και πρόκειται να διαρκέσουν ακόμη πάνω από μια εβδομάδα. «Βιάζομαι να συναντήσω τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο κοντινό μέλλον!», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα