Μακελάρης του Οχάιο: Έφτιαχνε λίστες με ανθρώπους που ήθελε να βιάσει και να σκοτώσει

Μακελάρης του Οχάιο: Έφτιαχνε λίστες με ανθρώπους που ήθελε να βιάσει και να σκοτώσει

Ανατριχίλα προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως σχετικά με το παρελθόν του 24χρονου, ο οποίος άνοιξε πυρ στο Οχάιο και σκότωσε μέσα σε τριάντα δευτερόλεπτα με ένα αυτόματο τουφέκι εννέα ανθρώπους. 

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της New York Post, ο Κόνορ Μπετς πριν από λίγα χρόνια είχε αποβληθεί από το λύκειο Bellbrook, όπου φοιτούσε, καθώς είχε γράψει στις τουαλέτες του σχολείου μια λίστα με τα ονόματα συμμαθητών του που ήθελε «να βιάσει, να σκοτώσει και να γδάρει».

Τότε, τόσο οι καθηγητές, όσο και οι μαθητές υποστήριξαν ότι ετοιμαζόταν για μακελειό στο σχολείο, όμως τελικά δεν προχώρησε στα δολοφονικά του σχέδια. 

Ο πρώην διευθυντής του λυκείου δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ πως δε διαψεύδει την πληροφορία για την αποβολή του Μπετς, όμως, όπως είπε, δε θέλει να εμπλακεί παραπάνω στην υπόθεση, η οποία είναι υπό διερεύνηση. 

Ο πρώην διευθυντής υποστήριξε πως ο 24χρονος ήταν θύμα bullying στο σχολείο και είχε δεχθεί ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς. 

Πρώην συμμαθήτριά του δήλωσε στην τοπική εφημερίδα Dayton Daily News ότι γνώριζαν πως είχε φτιάξει μια δολοφονική λίστα. 

«Το ξέρω ότι έφτιαξε τη λίστα. Δεν είμαι σίγουρη ποια ονόματα περιλάμβανε. Ο Μπετς σχεδίαζε να εξαπολύσει ένοπλη επίθεση στο λύκειο», είπε. 

Μια ακόμα συμμαθήτριά του είπε πως κατάλαβε αμέσως ποιος ήταν πίσω από το μακελειό όταν έμαθε για το περιστατικό γιατί θυμήθηκε τη λίστα. 

«Ξέρω ότι την είχε φτιάξει. Σχεδίαζε να ανοίξει πυρ στο σχολείο», είπε. 

Άλλοι συμμαθητές, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, είπαν πως ο24χρονος είχε βίαιες φαντασιώσεις, όπως να δέσει και να μαχαιρώσει στο λαιμό μια συμμαθήτριά του. 

«Ήξερε ότι δεν είναι νορμάλ. Είχαμε μιλήσει εκτενώς γι’ αυτό και του πρότεινα να αναζητήσει βοήθεια», ανέφερε πρώην συμμαθήτριά του, αποκαλύπτοντας  συζήτηση που είχαν κάνει πριν από περίπου μια δεκαετία. 

Η κοπέλα για την οποία είχε τη δολοφονική φαντασίωση ο Μπετς είχε πάει στην αστυνομία, όμως οι αστυνομικοί δεν είχαν λάβει σοβαρά τις καταγγελίες της. 

«Είχε σκοτεινή αίσθηση του χιούμορ και έκανε αστεία για τον θάνατο. Φορούσε μόνο μαύρα. Θυμάμαι ότι απέπνεε συνεχώς μια αρνητική ενέργεια», δήλωσε ένας ακόμα συμμαθητής του και πρόσθεσε:

«Μάλλον έτρεφε μίσος για όλους τους συνανθρώπους του. Δεν ήταν έγκλημα φυλετικού μίσους όπως το μακελειό στο Ελ Πάσο».

Το χρονικό του μακελειού

Ήταν περίπου 01:00 τα ξημερώματα, τοπική ώρα, στο Ντέιτον του Οχάιο, όταν ο Μπετς γάζωσε με ένα τουφέκι εφόδου όποιον έβρισκε μπροστά του. Σύμφωνα με πληροφορίες μαζί του είχε γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας και άλλα πυρομαχικά, ενώ φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. 

Στη δημοσιότητα δόθηκε και το βίντεο από τη στιγμή που οι αστυνομικοί εξουδετερώνουν τον 24χρονο μακελάρη. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές. Κόσμος τρέχει πανικόβλητος να σωθεί από τα ανεξέλεγκτα πυρά. Κάποιοι πέφτουν στο έδαφος στην προσπάθειά τους να προστατευθούν, πάνοπλοι αστυνομικοί τρέχουν στο σημείο, ανοίγουν πυρ εναντίον του 24χρονου ενόπλου, ο οποίος πέφτει νεκρός στο έδαφος. 

Σύμφωνα με τις αρχές οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξουδετερώσουν τον Μπετς σε λιγότερο από ένα λεπτό. Όπως λένε, αν είχαν καθυστερήσει περισσότερο ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν ακόμα μεγαλύτερος. 

Ανάμεσα στους νεκρούς, όπως ανακοινώθηκε είναι η 22χρονη αδελφή του μακελάρη και ο φίλος της, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε αυτοκίνητο λίγα μέτρα μακριά από το νυχτερινό κέντρο, όπου σημειώθηκε η επίθεση. Κανείς δε γνωρίζει τι μπορεί να συνέβη μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ φωτογραφίες που ήρθαν στο φως του 24χρονου και της αδελφής του δείχνουν ότι είχαν μια καλή σχέση. 

Τουλάχιστον άλλοι 27 άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της πόλης μετά την επίθεση, χωρίς όμως να είναι γνωστή η κατάσταση της υγείας τους. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Η αστυνομία αναζητεί το κίνητρο της επίθεσης. Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι Αφροαμερικανοί, γεγονός που κάνει του αξιωματικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα να πιστεύουν πως το κίνητρο ήταν ρατσιστικό και πως πρόκειται για ένα ακόμα έγκλημα μίσους. 

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 24χρονου βρέθηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αναζητούσε πληροφορίες για μαζικές επιθέσεις και για δολοφονίες ανθρώπων. 

Μακελειό στο Τέξας: 24χρονη μητέρα έγινε ασπίδα για να σώσει το μωρό της

Λίγες ώρες νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου σε μεγάλο εμπορικό κέντρο στο Ελ Πάσο του Τέξας, ένας ακόμα λευκός, ο 21χρονος Πάτρικ Κρούσιους από το Άλεν άνοιξε πυρ με αυτόματο τουφέκι, ίδιο με εκείνο του 24χρονου στο Οχάιο. 

Στόχος του ήταν ισπανόφωνοι, οι οποίοι είχαν πάει για να κάνουν τα ψώνια τους. Ο Κρούσιους σκότωσε 20 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 26. 

Ανάμεσα στους νεκρούς μια 24χρονη μητέρα, η οποία έγινε ασπίδα για να σώσει το μόλις δύο μηνών μωρό της από τις σφαίρες του μακελάρη. 

Η Jordan Anchondo ψώνιζε σχολικά είδη για τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της μαζί με τον σύζυγό της, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του στην επίθεση. Η ηρωίδα μητέρα κάλυψε με το σώμα της το μωρό της και δέχθηκε εκείνη τα θανατηφόρα πυρά. Έπεσε νεκρή πάνω στο μωρό της κι έτσι εκείνο υπέστη μικρά κατάγματα και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. 

Εναντίον του μακελάρη απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες κατά συρροή και από πρόθεση με επιβαρυντικές περιστάσεις, ενώ οι ομοσπονδιακές αρχές θα ζητήσουν να του επιβληθεί η θανατική ποινή. 

Και σε αυτήν την επίθεση το κίνητρο εκτιμάται πως ήταν το ρατσιστικό μίσος και η αστυνομία χειρίζεται την υπόθεση ως μια ενέργεια «εγχώριας τρομοκρατίας». Μάλιστα βρέθηκε ένα μανιφέστο του δράστη, στο οποίο καταγγέλλει την «εισβολή ισπανόφωνων στο Τέξας».

Μεταξύ των θυμάτων της σφαγής στο Ελ Πάσο, τα στοιχεία των οποίων δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα πριν ειδοποιηθούν οι οικογένειές τους, συγκαταλέγονται έξι πολίτες του Μεξικού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ήταν ηλικίας από 2 ως 82 ετών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα