Η Φον Ντερ Λάιενγ φαβορί για Κομισιόν - Λαγκάρτ για ΕΚΤ. Έντονες διαβουλεύσεις

Η  Φον Ντερ Λάιενγ  φαβορί για Κομισιόν -  Λαγκάρτ για ΕΚΤ. Έντονες διαβουλεύσεις

Νέα καθυστέρηση στην ώρα έναρξης της Συνόδου των 28 στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος του Προέδρου Τουσκ, Πρέμπεν Άναμ.

Η Σύνοδος προβλέπεται πλέον να ξεκινήσει στις 14:00 τοπική ώρα καθώς συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές του Προέδρου Τουσκ, ο οποίος βολιδοσκοπεί τα Κράτη Μέλη για την επίτευξη ενισχυμένης πλειοψηφίας επί του τελικού συνδυασμού των ονομάτων.

Το όνομα του Φρανς Τίμμερμανς συνεχίζει να επικρατεί για την προεδρία της Κομισιόν.

Το όνομα της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν (ΕΛΚ Γερμανία) συνεχίζει να επικρατεί για Ύπατη Εκπρόσωπος, αλλά έχει αρχίσει να περιλαμβάνεται στις διερευνητικές επαφές και για την Προεδρία της Κομισιόν.

Από την άλλη το όνομα της Κριστίν Λαγκάρντ (ΕΛΚ Γαλλία) αναδύεται για την Προεδρία της ΕΚΤ, ενώ του Βέλγου Πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ (Φιλελεύθεροι) για την Προεδρία του Συμβουλίου. Για τη θέση του Υπάτου Εκπροσώπου διακινείται και το όνομα του Μάρος Σέφτσοβιτς (Σοσιαλιστής Σλοβακία), ενώ ο Μάνφρεντ Βέμπερ (Γερμανός ΕΛΚ) οδεύει προς την Προεδρία του Κοινοβουλίου, μοιραζόμενος ή όχι τα 5 έτη με τη Σκα Κέλλερ των Πρασίνων (Γερμανία).

Η Μ.Βέσταγκερ (Δανία, Φιλελεύθεροι) φαίνεται να εξασφαλίζει τη θέση της Πρώτης Αντιπροέδρου της Κομισιόν. Σε περίπτωση αποτυχίας και σήμερα, νέα ημερομηνία Συνόδου μπορεί να οριστεί ως τις 15 Ιουλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κόσμος

Real.gr
Σχολιάστε το άρθρο: