Γερμανία: Σύγκρουση Eurofighter στον αέρα. Σώος ο ένας πιλότος, νεκρός ο δεύτερος

Γερμανία: Σύγκρουση Eurofighter στον αέρα. Σώος ο ένας πιλότος, νεκρός ο δεύτερος

Δύο Eurofighter της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας συγκρούστηκαν μεταξύ τους πάνω από κατοικημένη περιοχή στο βορειοανατολικό κρατίδιο του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας.

Τα αεροσκάφη συγκρούστηκαν πάνω από την μικρή πόλη του Malchow. Τα συντρίμμια τους έπεσαν σε κοντινό δάσος, προκαλώντας φωτιά. Ωστόσο, κάποια μικρότερα τμήματα έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή.

 Σύμφωνα με πληροφορίες από τρίτο πιλότο που συμμετείχε στην άσκηση οι χειριστές χρησιμοποίησαν το σύστημα εκτίναξης. 

Δυστυχώς ο δεύτερος πιλότος εντοπίσθηκε νεκρός ενώ ο πρώτος σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου ‘Αμυνας, εκτινάχθηκε εγκαίρως και εντοπίστηκε στην κορυφή ενός δέντρου «σε καλή κατάσταση».

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται καπνοί σε δύο σημεία κοντά στη λίμνη Μουέριτζ, όπου συνετρίβησαν τα δύο αεροσκάφη.

Εντοπίστηκε σώος ο πρώτος πιλότος - Αναζητείται ο δεύτερος

Σώος βρέθηκε ο πιλότος του ενός από τα δύο μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter, τα οποία συνετρίβησαν νωρίτερα σήμερα σε δασική περιοχή του κρατιδίου Μεκλεμβούργο-Πομερανία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου 'Αμυνας, ο πιλότος εκτινάχθηκε εγκαίρως και εντοπίστηκε στην κορυφή ενός δέντρου «σε καλή κατάσταση». Δυστυχώς μετά από έρευνες ο δεύτερος πιλότος εντοπίσθηκε νεκρός.

Συνεχίζεται επιχείρηση κατάσβεσης των εστιών πυρκαγιάς στα σημεία όπου έπεσαν φλεγόμενα τμήματα των δύο μαχητικών. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, το ατύχημα οφείλεται σε σύγκρουση των δύο αεροσκαφών στον αέρα, κατά την διάρκεια άσκησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ένα από τα δυο μαχητικά συνετρίβη σε δάσος κοντά στο χωριό Γιάμπελ. Το άλλο συνετρίβη νότια του χωριού Νοσεντίνερ στην άκρη του δάσους. Τα δυο μέρη απέχουν περίπου 10 χιλιόμετρα.

Στην περιοχή «έβρεχε» συντρίμμια από τον ουρανό. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από την σύγκρουση των δυο μαχητικών ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος και κάποιος είπε ότι ένα φτερό αποκόπηκε πρώτα από το ένα αεροπλάνο. Στο σημείο της συντριβής έχει ξεσπάσει δασική πυρκαγιά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα