ΗΠΑ σε Άγκυρα για S-400: Θα υπάρξουν πολύ πραγματικές και πολύ αρνητικές συνέπειες

ΗΠΑ σε Άγκυρα για S-400: Θα υπάρξουν πολύ πραγματικές και πολύ αρνητικές συνέπειες

«Θα υπάρξουν πολύ πραγματικές και πολύ αρνητικές συνέπειες» για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 προειδοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τουρκία.

Με αυτά τα λόγια η εκπρόσωπος του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μόργκαν Ορτέιγκους, έστειλε για μια ακόμα φορά το μήνυμα στην Άγκυρα ότι η Ουάσινγκτον σκοπεύει να κάνει πράξη τις οικονομικές κυρώσεις, αλλά και την αναβολή της παράδοσης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 που έχει προαναγγείλει, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν υπάρχει ανταπόκριση από την πλευρά της Τουρκίας για το θέμα των S-400, η Μόργκαν Ορτέιγκους απάντησε ότι η θέση των ΗΠΑ παραμένει «συνεπής», και εκτίμησε ότι η ενδεχόμενη απόκτηση του ρωσικού συστήματος θα έχει σοβαρές συνέπειες στις αμυντικές σχέσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με την Τουρκία.

«Είμαστε προφανώς πρόθυμοι να συνεργαστούμε μαζί τους και έχουμε συνεχίσει να ασχολούμαστε με το θέμα μας - όσον αφορά τις ανησυχίες μας για την απόκτηση αυτή (S-400), αλλά θα υπάρξουν πολύ πραγματικές και πολύ αρνητικές συνέπειες σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο και νομίζω ότι ο υπουργός (Εξωτερικών) το είχε εκφράσει πολύ νωρίς. Επομένως, δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο από αυτό που είπε και συνεχίζει να λέει ο υπουργός», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα