Τουρκία: Fake news για άνοιγμα συνόρων, εκατοντάδες συλλήψεις

Τουρκία: Fake news για άνοιγμα συνόρων, εκατοντάδες συλλήψεις

Τουλάχιστον 950 πρόσφυγες και μετανάστες σκόπευαν να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα το βράδυ της περασμένης Πέμπτη μετά την ψεύτικη είδηση στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ότι η Τουρκία θα τους επέτρεπε να τα διασχίσουν.

Όλοι οι μετανάστες κρατούνται στην Αδριανούπολης, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα Sabah.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο τουρκικός τύπος έκανε λόγο για φόβο μετακίνησης 40.000 προσφύγων και μεταναστών προς τη χώρα μας.

«Οι μετανάστες έφτασαν στην Αδριανούπολη το βράδυ της Πέμπτης όταν τους είπαν μέσω social media ότι η Τουρκία θα τους επιτρέψει να περάσουν στα σύνορα» αναφέρεται στο τηλεγράφημα που αναδημοσιεύει η εφημερίδα Daily Sabah.

Κατά το τηλεγράφημα οι τουρκικές αρχές που είχαν την πληροφορία, αύξησαν τα επίπεδα ασφαλείας κοντά στα σύνορα προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο των μεταναστών στην Ελλάδα.

«Χιλιάδες άνθρωποι οργανώθηκαν για να περάσουν τα σύνορα αφού τους είπαν στα social media ότι η Τουρκία θα ανοίξει τις πύλες για διελεύσεις» δηλώνει στο Anadolu ο μετανάστης από το Ιράν, Αλί Χουσεϊνί. «Μας έγραψαν στις ομάδες "πηγαίντε στην Αδριανούπολη και στη συνέχεια θα περάσουμε στην Ελλάδα από εκεί"» πρόσθεσε ο άνδρας από το Ιράν.

thessnews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα