Ξεκίνησε η Γαλάζια Πατρίδα: Ναυτική τουρκική άσκηση - σενάριο πολέμου

Ξεκίνησε  η Γαλάζια Πατρίδα: Ναυτική τουρκική άσκηση - σενάριο πολέμου

 Ξεκίνησε σήμερα η ναυτική άσκηση της Τουρκίας «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαρτίου. στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο, και τη Μαύρη Θάλασσα, στο πλαίσιο της ναυτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» , την οποία σχεδιάζει εδώ και καιρό η Αγκυρα.

Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην  άσκηση, που θα διαρκέσει έως τις 8 Μαρτίου, φρεγάτες, κορβέτες, αποβατικά και υποβρύχια θα αποπλεύσουν από τις βάσεις τους στο Γκιόλτζουκ του τουρκικού ναυτικού, στη Θάλασσα του Μαρμαρά και απέναντι από τη Ρόδο, στο Ακσάζ.

Παράλληλα ελικόπτερα, αεροσκάφη επιτήρησης, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα ΑΤΑΚ θα εκτελέσουν αποστολές κατά τη διάρκεια της «γαλάζιας πατρίδας».

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk αναφέρεται σε «ναυτική άσκηση- σενάριο πολέμου» και τονίζει πως επίλεκτες δυνάμεις του ναυτικού μαζί με πεζοναύτες θα πραγματοποιήσουν και απόβαση με σενάριο να αιχμαλωτίσουν τους εχθρούς.

Την άσκηση θα παρακολουθεί και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ μέσα από τουρκική φρεγάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ, στη «γαλάζια πατρίδα» θα εκτοξευθούν πυρομαχικά τουρκικής κατασκευής με τα πυροβολικά συστήματα Τζιρίτ και Ομτάς.

η Τουρκία έχει δεσμεύσει με NAVTEX πεδίο βολής και εκτός των χωρικών της υδάτων που περιλαμβάνει το οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak, η άσκηση με την κωδική ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα» θα είναι ένα μέσο με το οποίο «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα ενισχύσουν την κυριαρχία τους και θα απευθύνει μία σαφή προειδοποίηση σε όσους προετοιμάζουν χάρτες εισβολής».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα