Παγκόσμια αγωνία για 2χρονο που έπεσε σε πηγάδι 100 μέτρων

Παγκόσμια αγωνία για 2χρονο που έπεσε σε πηγάδι 100 μέτρων

«Μνήμες» από Ταϊλάνδη "ξυπνά" επιχείρηση διάσωσης στην Μάλαγα της Ισπανίας.

«Μάχη» με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία από την Κυριακή προκειμένου να βγάλουν ένα αγόρι μόλις 2 ετών από ένα πηγάδι βάθους 100 μέτρων, που έπεσε κατά την διάρκεια οικογενειακής εκδρομής.

Περίπου 100 διασώστες επιχειρούν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου με τον πατέρα του μικρού Ζουλέν Ρουσέλο να μην εγκαταλείπει τις ελπίδες πως ο γιος του θα βρεθεί ζωντανός.

Την Τετάρτη, Αρχές της Ισπανίας ανακοίνωσαν πως σύμφωνα με ένα προκαταρκτικό τεστ DNA, τα μαλλιά που βρέθηκαν μέσα στη λάσπη εντός του πηγαδιού ανήκουν στο αγόρι. Πιστεύεται ότι το παιδί πρέπει να βρίσκεται σε βάθος περίπου 76 μέτρων από την είσοδο του πηγαδιού.

Η επιχείρηση διάσωσης περιλαμβάνει ειδικούς που έχουν αποσταλεί από την Αστουρία καθώς και μια σουηδική εταιρεία που είχε εντοπίσει και είχε βγάλει με ασφάλεια 33 Χιλιανούς ανθρακωρύχους που παρέμειναν παγιδευμένοι για περίπου 2 μήνες πριν απο εννέα χρόνια.

Για να φτάσουν στον Ζουλέν, οι διασώστες επιχειρούν να ανοίξουν δύο χωριστές σήραγγες, μία που θα είναι παράλληλη με το στενό φρεάτιο, ενώ η άλλη έχει σχεδιαστεί για να ανοίξει μια μια εναλλακτική οριζόντια διαδρομή πρόσβασης.

Σήμερα, όμως, υπήρξε μια καθυστέρηση στην πρόοδο των εργασιών καθώς οι διασώστες πρέπει να καθυστερήσουν τα σχέδια να ανασκάψουν ένα οριζόντιο τούνελ υπό τον φόβο ότι μπορεί να προκληθεί κατολίσθηση. Οι προσπάθειες τώρα εστιάζονται στο παράλληλο τούνελ, όπου θα μπορεί να μπει ένας ενήλικας για να προσπαθήσει να τραβήξει έξω τον Ζουλέν.

Οι γονείς του είναι «συγκλονισμένοι» και «μια ομάδα ψυχολόγων έχει αναλάβει τη φροντίδα τους», δήλωσε στο κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο RNE η Έλενα Τρίχο, η εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών διάσωσης της Ανδαλουσίας.

Την υπόθεση καλύπτουν με εκτενή ρεπορτάζ τα ισπανικά ΜΜΕ και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ αυτών και του ίδιου του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ που επισήμανε με tweet του ότι συμμερίζεται «την αγωνία της οικογένειας του αγοριού», προτρέποντάς τους να μην σταματήσουν να ελπίζουν.

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα