Σε απόγνωση οδηγούν τα κίτρινα γιλέκα εκατοντάδες καταστηματάρχες στη Γαλλία

Σε απόγνωση οδηγούν τα κίτρινα γιλέκα εκατοντάδες καταστηματάρχες στη Γαλλία

Πωλείται», έγραφαν τα πανό που κρατούσαν δεκάδες καταστηματάρχες στην Τουλούζη κατά την διάρκεια κινητοποίησης, για να εκφράσουν την απόγνωση τους για τις καταστροφές των καταστημάτων τους και την απώλεια του τζίρου τους, κάθε Σάββατο κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων των Κίτρινων Γιλέκων. 

Πολλοί καταστηματάρχες που έβαλαν πανό διαμαρτυρίας και στις βιτρίνες τους προειδοποιούν πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα αναγκαστούν να απολύσουν υπαλλήλους και στην χειρότερη περίπτωση  να κηρύξουν πτώχευση.

«Εχουμε μια και μόνο απαίτηση την επιστροφή της τάξης ώστε οι πελάτες να ξαναέρθουν στα κέντρα της πόλης. Θέλουμε να μπεί ένα τέλος σ αυτό το αντάρτικο πόλεων» δήλωσε ο Ολιβιέ Μπουσκαλέ, επικεφαλής κινητοποίησης καταστηματαρχών, ενώ ο Αντουάν Νορί, ιδιοκτήτης τριών καταστημάτων τόνισε ότι «θα είναι καθοριστικό αυτό που θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Οι πωλήσεις των Σαββάτων αντιπροσωπεύουν το 30% του ετήσιου τζίρου μας και είχαμε απώλειες της τάξης του 50% με 80% κατά την διάρκεια των 8 ή 9 πιο σημαντικών Σαββάτων της χρονιάς Είναι εύκολο να υπολογίσουμε...»

Οι υπεύθυνοι της κινητοποίησης προειδοποιούν πως παρόμοιες διαμαρτυρίες θα υπάρξουν και σε άλλες πόλεις της χώρας. Ηδη πανό με την λέξη «πωλείται» έκαναν την εμφάνιση τους στις πόλεις Μπορντό και Νάντη.

Πηγή: Real, Μαρία  Δεναξά

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα