Τσαβούσογλου για Κυπριακό: Ό,τι είναι να γίνει, να γίνει τώρα

Τσαβούσογλου για Κυπριακό: Ό,τι είναι να γίνει, να γίνει τώρα

"Είμαστε στο στάδιο του τώρα" για το Κυπριακό, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι "δεν έχουμε ενέργεια να χάνουμε, ό,τι είναι να γίνει να γίνει".

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, συνέδριο του Πανεπιστημίου Σαμπαχαττίν Ζαίμ στην Κωνσταντινούπολη με τίτλο "Η σημασία των Διεθνών Σχέσεων στην Τουρκία", ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι το Κυπριακό "είναι ένα από τα εθνικά μας ζητήματα" και πρόσθεσε ότι "κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για τη λύση του Κυπριακού για την οποία υπάρχει κοινή αντίληψη ότι έχει παγώσει".

Αυτό, συνέχισε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ότι "δεν είναι ένα ζήτημα που εξαρτάται μόνο από εμάς". Υπάρχουν, πρόσθεσε, "εγγυήτριες δυνάμεις και υπάρχουν και δύο πλευρές στο νησί, εμείς πλέον λέμε ‘είναι χάσιμο χρόνου να καθίσουμε σε μια διαπραγμάτευση μόνο και μόνο για να γίνεται λόγος. Τι, πώς θα διαπραγματευτούμε, να οριστεί χρονοδιάγραμμα, να είναι επικεντρωμένη (η διαπραγμάτευση) στο αποτέλεσμα, πλέον δεν έχουμε ενέργεια να χάνουμε, ό,τι είναι να γίνει να γίνει. Είμαστε στο στάδιο του τώρα. Ασφαλώς και παρακολουθούμε την υπόθεση της Κύπρου από κοντά", μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κόσμος

-.
Σχολιάστε το άρθρο: