Αυτά τα όπλα χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι του Κασόγκι

Μεγάλα ψαλίδια, συρραπτικά, σύριγγες, φορητά ραδιοτηλέφωνα, απινιδωτές και ένας παρεμβολέας σημάτων ήταν κάποια από τα «εργαλεία» του τρόμου που χρησιμοποιήθηκαν για το βασανισμό και τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο Σαουδαραβικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης. 

Οι φωτογραφίες από τις συσκευές ακτίνων Χ στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, που αποκαλύπτει η εφημερίδα Sabah, φαίνεται ότι λήφθηκαν όταν οι Σαουδάραβες δολοφόνοι πέρασαν από τους ελέγχους ασφαλείας του αεροδρομίου κατά την αναχώρησή τους για το Ριάντ. 

Οι δολοφόνοι νάρκωσαν τον Κασόγκι πριν τον διαμελίσουν. Γι’ αυτό χρειάζονταν τις σύριγγες. Τα τηλέφωνα και οι άλλες συσκευές ήταν απαραίτητες για τις συνεννοήσεις τους, ενώ τα συρραπτικά φαίνεται ότι χρειάστηκαν για να σφραγίσουν τις σακούλες όπου έβαλαν τα μέλη του Σαουδάραβα δημοσιογράφου. 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι το ηχογραφημένο υλικό που συνδέεται με την δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, το οποίο η Άγκυρα μοιράστηκε με τους δυτικούς συμμάχους της, είναι «αποκρουστικό» και προκάλεσε σοκ σε έναν σαουδάραβα αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών που το άκουσε. 

«Οι ηχογραφήσεις είναι πραγματικά αποκρουστικές... Πράγματι, όταν ο Σαουδάραβος αξιωματικός άκουσε τις ηχογραφήσεις ήταν τόσο συγκλονισμένος ώστε να πει: «Αυτός πρέπει να έχει πάρει ηρωίνη, μόνο κάποιος που παίρνει ηρωίνη θα μπορούσε να το κάνει αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας. 

Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times ένα μέλος της ομάδας των Σαουδαράβων δολοφόνων που εστάλη στην Κωνσταντινούπολη για να σκοτώσει τον Κασόγκι είπε σε έναν από τους ανώτερους του τηλεφωνικά να «πες στο αφεντικό σου» ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε, αναφορά στον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ. 

 

 

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα