Κατέρρευσε κυλιόμενη σκάλα στο μετρό της Ρώμης. 24 τραυματίες

Κατέρρευσε κυλιόμενη σκάλα στο μετρό της Ρώμης. 24 τραυματίες

Είκοσι τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός από την κατάρρευση κυλιόμενης σκάλας στη στάση Ρεπούμπλικα του μετρό της Ρώμης, στην Ιταλία. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις παροχής βοήθειας από τους πυροσβέστες και το προσωπικό των πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, όλοι οι τραυματίες είναι Ρώσοι φίλαθλοι της ομάδας ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οι οποίοι βρίσκονταν στην Ρώμη για τον ποδοσφαιρικό αγώνα με την ομάδα της Ρόμα.

Η εισαγγελία της ιταλικής πρωτεύουσας ξεκίνησε έρευνα με στόχο να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της κατάρρευσης. Αν, δηλαδή, οφείλεται σε υπερβολική πίεση των φιλάθλων, που φέρονται να πηδούσαν με ασυγκράτητο ενθουσιασμό πάνω στην σκάλα, ή αν σημειώθηκε τεχνικό πρόβλημα στον μηχανισμό της.

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, πάντως, διαβεβαίωσε ότι στους τραυματίες έχει παρασχεθεί όλη η αναγκαία ιατρική φροντίδα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ένας τραυματίας είναι σε σοβαρή κατάσταση: υποβλήθηκε σε επέμβαση και του αφαιρέθηκε μέρος του κάτω άκρου. Άλλοι οκτώ πρόκειται να παραμείνουν στο νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι πήραν εξιτήριο.

Η κρατική τηλεόραση (RAI) δημοσίευσε ένα βίντεο για το περιστατικό που δείχνει τις κυλιόμενες σκάλες να αναπτύσσουν ξαφνικά ταχύτητα, τραυματίζοντας τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο τέρμα της. Τα ιταλικά ΜΜΕ δήλωσαν ότι ορισμένοι οπαδοί παγιδεύτηκαν ανάμεσα στα μεταλλικά σκαλιά της σκάλας.

Ο σταθμός ήταν γεμάτος από Ρώσους οπαδούς την ώρα που κατευθύνονταν προς το Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης, όπου η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετώπιζε τη Ρόμα στο πλαίσιο των ομίλων του Champions League.

Στην ιστοσελίδα της η «La Repubblica» αποκαλύπτει ότι η κυλιόμενη σκάλα έσπασε στη διάρκεια των τραγουδιών των οπαδών της ΤΣΣΚΑ, όταν άρχισαν να πηδούν με μανία πάνω σε αυτή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα