Η Βόρεια Μακεδονία ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο στη Βουλή

Η Βόρεια Μακεδονία ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο στη Βουλή

Η Ελλάδα χαιρέτισε το Σάββατο την έγκριση της «μακεδονικής» Βουλής για την αλλαγή του ονόματος σε «Βόρεια Μακεδονία», αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της με τίτλο «Η Βόρεια Μακεδονία ξεπέρασε το πρώτο εμπόδιο στη Βουλή» η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, επισημαίνοντας πως είναι απαραίτητες ακόμη δύο ψηφοφορίες. 

Σημειώνει, επιπλέον, ότι την ερχόμενη χρονιά η Ελλάδα πρέπει να εγκρίνει τη συμφωνία για την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας.

Την επίτευξη πλειοψηφίας στη Βουλή της πΓΔΜ, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, το βράδυ, για την αλλαγή του ονόματος της χώρας είχε χαιρετίσει, με δήλωσή του το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της προεδρίας της Αυστρίας στην ΕΕ το τρέχον εξάμηνο, Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Αυτό το γεγονός δίνει έναν ευνοϊκό άνεμο στις προσπάθειες για την ανάληψη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Βόρεια Μακεδονία», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η προσέγγιση όλων των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων με την ΕΕ αποτελεί μία σημαντική προτεραιότητα της προεδρίας της Αυστρίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Μόνο όταν όλα τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων θα είναι μέλη της ΕΕ, η ΕΕ θα είναι ολοκληρωμένη».

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα