Νέα κατολίσθηση στις Φιλιππίνες: 12 νεκροί

Νέα κατολίσθηση στις Φιλιππίνες: 12 νεκροί

Συνεχίζουν να μετράνε τις πληγές τους στις Φιλιππίνες καθώς 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από νέα κατολίσθηση που σημειώθηκε σήμερα στα κεντρικά της χώρας.

Από την κατολίσθηση στις κεντρικές Φιλιππίνες παρασύρθηκαν δεκάδες σπίτια, καθώς από τις βροχές των μουσώνων έχει αποσαθρωθεί το έδαφος.

Η νέα αυτή καταστροφή έρχεται λίγο μετά από τις εικόνες αποκάλυψης που άφησε ο τυφώνας Μανγκούτ και κόστισε τη ζωή σε 81 ανθρώπους στο βόρειο τμήμα στις Φιλιππίνες, με τους περισσότερους να σκοτώνονται από άλλη κατολίσθηση.

Οι διασώστες βρίσκονται επί ποδός για να βρουν επιζώντες στο χωρίο Τίνα-αν στο τουριστικό νησί Σέμπου και αναζητούν 50 με 80 ανθρώπους που αγνοούνται, σύμφωνα με τον τοπικό αξιωματούχο Καρμελίνο Κρους, ο οποίος δήλωσε πως «το έδαφος εξακολουθεί να δονείται. Κατά καιρούς ακούγονται δονήσεις».

Ο τυφώνας Μανγκούτ πέρασε από τις Βόρειες Φιλιππίνες το Σάββατο και προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 21 άτομα νεκρά και οι αγνοούμενοι ανέρχονται στους 53, με λίγες πιθανότητες να βρεθούν ζωντανοί.

BINTEO: Η επέλαση του τυφώνα Μανγκούτ την ώρα γαμήλιου γλεντιού

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα