Παρίσι: Τρεις νεκροί από την επίθεση με μαχαίρι. To ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Παρίσι: Τρεις νεκροί από την επίθεση με μαχαίρι. To ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Τρεις νεκροί και ένας σοβαρά τραυματίας είναι ο απολογισμός μετά από την επίθεση με μαχαίρι στο προάστιο Trappes του Παρισίου λίγο μετά τις 10 το πρωί (ώρα Γαλλίας). Όπως μετέδωσε το Reuters την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος «χωρίς να δίνει αποδείξεις για τον ισχυρισμό του». 

Αρχικά το Reuters μετέδωσε ότι ο δράστης της επίθεσης «εξουδετερώθηκε» από την αστυνομία και στη συνέχεια το Europe 1 μετέδωσε ότι υπέκυψε στα τραύματά του.

Αν και η πρώτη πληροφορία μιλούσε για δύο νεκρούς και δύο τραυματίες, η περιφέρεια του Ιβελίν όπου βρίσκεται το σημείο της επίθεσης ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι ο επίσημος απολογισμός είναι δύο νεκροί, ένας σοβαρά τραυματίας ενώ νεκρός από αστυνομικά πυρα΄έπεσε και ο δράστης. Σύμφωνα με τη Le Parisien τα δύο θύματα είναι η μητέρα και η αδερφή του δράστη.

Ο δράστης πυροβολήθηκε στη συνέχεια από άνδρες της αστυνομίας και έπσε νεκρός, σύμφωνα με πηγή.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο επιτιθέμενος φώναξε: «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος).

Σύμφωνα με άλλη πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο επιτιθέμενος οχυρώθηκε σε περίπτερο προκαλώντας την παρέμβαση των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων που τον «εξουδετέρωσαν». Η πηγή αυτή δεν ήταν σε θέση να πει αν ο άνδρας είναι εν ζωή ούτε αν η επίθεση είχε τρομοκρατικό χαρακτήρα.

Η Τραπ είναι μια υποβαθμισμένη πόλη που βρίσκεται σε μια γενικά πλούσια περιοχή δυτικά του Παρισιού.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα