Νέος ισχυρός σεισμός 7,2 Ρίχτερ συγκλόνισε την Ινδονησία. Φόβοι για τσουνάμι

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συγκλόνισε το απόγευμα την Ινδονησία. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μεγάλη φωτιά ξέσπασε μετά τα 7 και ρίχτερ νωρίτερα σήμερα στο νησί Bungin. Δειτε βίντεο στο τέλος του άρθρου.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο εντοπίζεται 124 χλμ βόρεια-βορειοανατολικά της νήσου Λομπόκ. Μόλις ένα χιλιόμετρο υπολογίζεται το εστιακό βάθος.

Αν και τοπικά μέσα ενημέρωσης εξέφρασαν φόβους για τσουνάμι δεν υπήρξε επίσημη προειδοποίηση από το επίσημο κέντρο του Ειρηνικού.


Προηγήθηκαν πολύ ισχυροί σεισμοί

Νωρίτερα σήμερα είχε σημειωθεί σεισμός 6,3 Ρίχτερ κοντά στο ίδιο νησί, όπου περισσότεροι από 430 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στις αρχές του μήνα.


Ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά και άλλα δύο έχασαν τις αισθήσεις τους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών.

   


Δεκάδες σπίτια υπέστησαν φθορές ενώ ο σεισμός προκάλεσε κατολισθήσεις και σε ορεινές περιοχές στα ανατολικά του νησιού.

Αρχές Αυγούστου σημειώθηκε ισχυρός σεισμός 6.9 Ρίχτερ που ισοπέδωσε την περιοχή προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 436 ατόμων. Ακολούθησαν τουλάχιστον 300 μετασεισμοί.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα