Ζάεφ: Η συμφωνία των Πρεσπών προστατεύει τη "μακεδονική" γλώσσα και ταυτότητα

Ζάεφ: Η συμφωνία των Πρεσπών προστατεύει τη "μακεδονική" γλώσσα και ταυτότητα

Ομιλία στην πόλη Πελίνς, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, χαρακτηρίζοντας «πατριωτική» τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό.

 Ο Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος στην συμφωνία δήλωσε ότι «προστατεύει τη "μακεδονική" γλώσσα και ταυτότητα».

Να σημειωθεί ότι στις 30 Σεπτεμβρίου η γειτονική χώρα διεξάγει δημοψήφισμα, με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, να καλεί τους πολίτες της πΓΔΜ να ψηφίσουν «ναι» για τις μελλοντικές γενιές «αλλά και για το μέλλον της "Μακεδονίας"».

«Βγείτε έξω και κάντε την επιλογή σας. Μην αφήσετε κάποιον άλλο να αποφασίσει για εσάς. Η δημοκρατική απόφαση των πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή, η άποψή τους θα είναι οριστική», πρόσθεσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, με την ελπίδα πως οι πολίτες της χώρας του θα κάνουν τη σωστή επιλογή.

«Κανείς δεν μπορεί να μας κρατήσει πίσω. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τη "Μακεδονία" πετυχημένη. Ψηφίστε ναι για σταθερότητα και ασφάλεια μέσω της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ για μια αναγνωρισμένη γλώσσα, ταυτότητα και κουλτούρα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Κλείνοντας, ο Ζόραν Ζάεφ επισήμανε ότι «ιστορικά μιλώντας», η συμφωνία «προσταεύτει τη "μακεδονική ταυτότητα" και διασφαλίζει το δικαίωμα των πολιτών της χώρας του «να αυτοορίζονται ως "Μακεδόνες"».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα