Έλληνας o διαδηλωτής που ξυλοκοπήθηκε από συνεργάτη του Μακρόν

Έλληνας o διαδηλωτής που ξυλοκοπήθηκε από συνεργάτη του Μακρόν

Μετά τις πληροφορίες ότι ο διαδηλωτής που ξυλοκοπήθηκε από τον συνεργάτη του Μακρόν, ο οποίος στη συνέχεια απολύθηκε, οι Γαλλικές αρχές φαίνεται ότι τον εντόπισαν και είναι πρόθυμος να καταθέσει στη Δικαιοσύνη.

Την πληροφορία ότι ο Έλληνας διαδηλωτής θα καταθέσει στην Γαλλική Δικαιοσύνη μετέδωσε πρώτη η ανταποκρίτρια του Real.gr, στο Παρίσι, Μαρία Δεναξά, στο Twitter.

Διαστάσεις ελληνικού ενδιαφέροντος παίρνει η υπόθεση με τον συνεργάτη του Μακρόν, ο οποίος εμφανίστηκε φορώντας κράνος αστυνομικού και ξυλοκοπούσε διαδηλωτή, μετά την πληροφορία ότι ο διαδηλωτής ήταν...

Την αποκάλυψη ότι είναι Έλληνας ο διαδηλωτής μετέδωσε πρώτη στο Real.gr η Μαρία Δεναξά, με την φωτογραφία από το περιστατικό, όπου φαίνεται ο διαδηλωτής στα γόνατα μπροστά από τον Αλεξάντρ Μπεναλά και άλλους διαδηλωτές να καταγράφουν με κινητά το περιστατικό.

Ο Έλληνας διαδηλωτής φαίνεται να έχει επικοινωνήσει με τις Γαλλικές αρχές και δήλωσε διαθέσιμος να καταθέσει στη Δικαιοσύνη για τις συνθήκες του περιστατικού του ξυλοδαρμού του από τον πρώην συνεργάτη του Γάλλου προέδρου, που έχει προκαλέσει σάλο στην Γαλλική κοινωνία.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Ελληνας πήγε στο Παρίσι για να πάρει μέρος στις διαδηλώσεις της 1ης Μάιου και να είναι μέλος της  Βlack Bloc.

Οι γαλλικές αρχές τον συνέλαβαν για 4 ώρες και τον άφησαν στη συνέχεια ελεύθερο.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά έδωσε στις γαλλικές αρχές ψεύτικο όνομα, ενός Ελληνα μπασκεμπολίστα, ενώ στη συνέχεια αναχώρησε για την Ελλάδα.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι η κράτηση του Αλεξάντρ Μπεναλά, του πρώην - πλέον - συνεργάτη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπάει έναν διαδηλωτή την Πρωτομαγιά, καθώς και του Βενσάν Κρας, του αστυνομικού, ο οποίος ήταν μαζί του στη διάρκεια των γεγονότων.

Την ανακοίνωση έκανε η εισαγγελία της γαλλικής πρωτεύουσας τονίζοντας ότι παρατείνεται ενδεχομένως για ένα 24ωρο.

Ο Κρας, υπάλληλος του κόμματος του Μακρόν La République En Marche, βρισκόταν μαζί με τον Μπεναλά στα επεισόδια.

Το Σάββατο το πρωί έγινε και έρευνα στο σπίτι του Μπεναλά.

Ο Μπεναλά είχε λάβει άδεια να συμμετάσχει με την αστυνομική δύναμη στη διατήρηση της τάξης την ημέρα εκείνη αλλά ως απλός παρατηρητής.

Υπό κράτηση έχουν τεθεί και τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι είχαν αρχικά τεθεί σε διαθεσιμότητα για την "απόσπαση εικόνων από ένα σύστημα βιντεοεπιτήρησης" για την ασφάλεια και την "παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου".

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ θα καταθέσει το πρωί της Δευτέρας στην Νομική Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης, η οποία έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης Μπεναλά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα