Σε απομόνωση τα αγόρια που διασώθηκαν από τη σπηλιά. Πώς είναι η υγεία του

Σε απομόνωση τα αγόρια που διασώθηκαν από τη σπηλιά. Πώς είναι η υγεία του

Το ακατόρθωτο πέτυχαν οι 12 «Αγριόχοιροι» και ο προπονητής που έμειναν για 18 ημέρες εγκλωβισμένοι μέσα σε πλημμυρισμένη σπηλιά στην Ταϊλάνδη.

Τα αγόρια (ηλικίας 11-16 ετών) και ο 25χρονος προπονητής τους,  κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί, να μην πανικοβληθούν αλλά και να διατηρήσουν την υγεία τους σε καλή κατάσταση μέχρι να καταφέρουν οι διασώστες να τους βγάλουν από το πλημμυρισμένο σπήλαιο.

«ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ»

Τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους μπορεί να έχασαν βάρος όσο καιρό είχαν παγιδευτεί στα έγκατα της γης, αλλά «φρόντιζαν καλά τον εαυτό τους μέσα στην σπηλιά»,

Αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε έπειτα από τον απεγκλωβισμό τους.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Τα  4 αγόρια που διασώθηκαν την Κυριακή μπορούν πλέον να τρώνε κανονικά και να περαπατάνε. Τα δυο παρουσίασαν πνευμονική λοίμωξη και θα χρειαστούν αγωγή για τις επόμενες 7 ημέρες.

Τα άλλα 4 που βγήκαν από το σπήλαιο τη Δευτέρα, τρώνε πιο ελαφριά γεύματα.

Ένα από τα αγόρια της τελευταίας ομάδας και του προπονητή που  διασώθηκαν χθες Τρίτη από τη σπηλιά έχει μια ελαφριά πνευμονική λοίμωξη.

Κατά μέσο όρο, οι «Αγριόχοιροι» έχασαν 2 κιλά. Ωστόσο δεν αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα αφυδάτωσης καθώς έπιναν από το νερό που έσταζε μέσα στη σπηλιά.

Πλέον, τα αγόρια βρίσκονται σε απομόνωση στο νοσοκομείο ώστε να μην μολυνθούν από τον έξω κόσμο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να αγκαλιαστούν με τους γονείς τους καθώς αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία τους. Ωστόσο έχουν καταφέρει να τους δουν πίσω από τα τζάμια.

Σε λίγο καιρό θα μπορούν να έρθουν σε επαφή αλλά θα πρέπει να φοράνε αποστειρωμένα ρούχα.

Οι γιατροί κάνουν συνεχή αξιολόγηση της υγείας τους ώστε να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα από την παραμονή τους στο σπήλαιο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα