Τσαβούσογλου για τους 8: Μπορούσαν να τους δώσουν - Κάποιοι έκαναν παρεμβάσεις

Τσαβούσογλου για τους 8: Μπορούσαν να τους δώσουν - Κάποιοι έκαναν παρεμβάσεις

 Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο ΤRT Haber αφού ανέφερε πως με την Ελλάδα υπάρχουν πολλές διαφορές στο Αιγαίο τόνισε πως «από την Ελλάδα δεν περιμέναμε να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες εχθρούς της δημοκρατίας. Γνωρίζουμε ότι ασκήθηκαν πιέσεις εκ από το εξωτερικό».

«Απο την Ελλάδα περιμέναμε περισσότερη στήριξη. Μπορούν να υπάρχουν προβλήματα ανάμεσα μας θέματα που δεν μπορέσαμε να επιλύσουμε . Όπως της Κύπρου που ως εγγυήτριες δυνάμεις μας ενδιαφέρει. Στον Κραν Μοντανα πέρυσι κάναμε διαπραγματεύσεις 11 ημερών.

Στο Αιγαίο υπάρχουν τα θέματα της υφαλοκρηπίδας, τα χωρικά ύδατα,το FIR, οι νησίδες αμφισβητούμενης κυριαρχίας. όπου ενδιάμεσα υπήρξε η κρίση των Ιμίων. Και συνεχίζουμε τις επαφές μας το πως θα λύσουμε τα προβλήματα αυτά. Όμως απο την Ελλάδα δεν περιμέναμε να στηρίξουν τους πραξικοπηματίες εχθρούς της δημοκρατίας. Γνωρίζουμε ότι ασκήθηκαν πιέσεις από το εξωτερικό».

Ο Τσαβούσογλου εξήγησε το τι συνέβη την ημέρα που προσγειώθηκε το ελικόπτερο με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

«Απο την πρώτη στιγμή που πήγαν στην Ελλάδα (σ.σ. οι 8) εγώ επικοινώνησα με τον κύριο Κοτζιά. Ο πρόεδρος μας με τον κύριο Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός μας μίλησε με τον κύριο Τσίπρα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες μας έκαναν το ίδιο και οι υπηρεσίες πληροφοριών. Εμείς θα θέλαμε να μας τους δώσουν αμέσως, μπορούσαν να τους δώσουν. Στην πραγματικότητα εγώ πιστεύω στην ειλικρίνεια του Τσίπρα σε αυτό το θέμα όπως και του κυρίου Κοτζιά. Αλλά ό,τι και να έγινε, κάποιοι έκαναν παρεμβάσεις«.

 

 

eleftherostypos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα