Σκόπια: Ο Ιβάνοφ έδιωξε τον Ζάεφ μόλις του είπε την συμφωνία. Αναμένεται διάγγελμα

Σε ψυχρό κλίμα καθώς διήρκησε μόλις δύο λεπτά έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ με το Πρόεδρο της χώρας Γκεόργκι Ιβανόφ στα Σκόπια. Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κατέθεσε στον Πρόεδρο Ιβανόφ γραπτώς το κειμενο της συμφωνίας για το ονοματολογικό.  Παρών στη συνάντηση και ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης στα Σκόπια στο twitter, τόσο ο κ. Ζάεφ όσο και ο κ. Ντιμιτρόφ, κατέβαλαν προσπάθεια να παρουσιάσουν και να συζητήσουν το περιεχόμενο της συμφωνίας με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ,  αλλά ο Γκεόργκι Ιβάνοφ τους διέκοψε και αποχώρησε από τη συνάντηση αρνούμενος να μιλήσει για τα οφέλη αυτής της ιστορικής συμφωνίας για το μέλλον της ΠΓΔΜ.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση διήρκεσε πολύ λίγο χρόνο.  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Makfax, ο Ζάεφ και ο ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ έφτασαν, με αστυνομική συνοδεία, στην προεδρική κατοικία στις 10:03 τοπική ώρα (11:03 ώρα Ελλάδος) και έφυγαν από αυτή στις 10:09.

Σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ ο Σκοπιανός πρόεδρος ρώτησε Ζάεφ και Ντιμιτρόφ αν έχουν συμφωνήσει με την Ελλάδα για το όνομα. Όταν απάντησε θετικά, του είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η συνάντηση.

Σύμφωνα δε με το πρακτορείο makfax, ο Γκιόργκι Ιβάνοφ αναμένεται να κάνει απόψε διάγγελμα προς το λαό των Σκοπίων. Στο οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, θα ανακοινώσει ότι δεν συμφωνεί με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

«Ενημερώνουμε ότι η συνάντηση διήρκεσε δυο λεπτά. Σήμερα, ο πρόεδρος Ιβανόφ θα απευθυνθεί στον «μακεδονικό» λαό», ανέφερε σύντομη ανακοίνωση από την προεδρία.

Ιβανόφ κατά Ζάεφ για Σκοπιανό: Δεν λύνεται ένα τέτοιο ζήτημα με ένα τηλεφώνημα

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα