Τσελίκ: Θα επηρεάσει ριζικά τις σχέσεις με την Ελλάδα η υπόθεση των 8 Τούρκων

Τσελίκ: Θα επηρεάσει ριζικά τις σχέσεις με την Ελλάδα η υπόθεση των 8 Τούρκων

Ο Τούρκος υπουργός για την Ε.Ε., Ομέρ Τσελίκ, σε συνέντευξή του σήμερα καταφέρθηκε εναντίον της Ελλάδας για το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, προειδοποιώντας ότι θα επηρεάσει ριζικά τις σχέσεις των δύο χωρών, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 από την Τουρκία.

Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι στην αρχή η Ελλάδα είχε άλλη στάση, αλλά στη συνέχεια υπήρξαν παρεμβάσεις έξωθεν για τη μη έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών. 

«Όταν συζητήσαμε για πρώτη φορά το θέμα των πραξικοπηματιών στρατιωτικών έλεγαν ότι αυτό είναι απαράδεκτο, μετά έφτασε στα αυτιά μας ότι είχαν παρέμβει άλλες χώρες», τις οποίες δεν κατονομάζει.

Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα υποθάλπει πραξικοπηματίες και μάλιστα έφερε το θέμα για πρώτη φορά σε επίπεδο ΝΑΤΟ. 

Όπως ανέφερε «η Ελλάδα μετατράπηκε σε μια χώρα που υποθάλπει πραξικοπηματίες. Αυτά τα άτομα, που προστατεύουν, τράβηξαν σκανδάλη εναντίον στρατού του ΝΑΤΟ. Η 15η Ιουλίου δεν είναι ένα οποιοδήποτε γεγονός για εμάς. Είναι ένα γεγονός που θα επηρεάσει ριζικά τις σχέσεις μας με την Ελλάδα».

Για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «αυτό δεν έχει να κάνει με το δίκαιο. Είναι καθαρό ότι έχει πάρει άλλη διάσταση. Σκέφτονται ότι από αυτά τα άτομα μπορούν να πάρουν στρατιωτικά μυστικά. Ο καθένας από αυτούς είναι ένα πρόσφορο εργαλείο που δεν έχει θρησκευτικό προσανατολισμό ούτε και συναίσθηση της έννοιας πατρίδας. Η υπόθαλψη τρομοκρατών που φορούν στρατιωτική στολή, θα επηρεάσει τα πάντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».