Προκαλεί η Άγκυρα:Την Ελλάδα δεν πρέπει να την παίρνει κανείς στα σοβαρά

Προκαλεί η Άγκυρα:Την Ελλάδα δεν πρέπει να την παίρνει κανείς στα σοβαρά

Την ώρα που Αθήνα και Άγκυρα παρουσιάζουν διαφορετικές εκδοχές για τα όσα διαδραματίστηκαν στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, η τουρκική πλευρά ανεβάζει για άλλη μια φορά τους τόνους και δίνει συνέχεια στο επικοινωνιακό «σόου» προκλητικότητας που έχει στήσει το τελευταίο διάστημα.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε από τα Κατεχόμενα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που «δεν πρέπει να την παίρνει κανείς πολύ στα σοβαρά».

«Ούτε με αεροπλάνο δεν μπορούν να έρθουν. Η Ελλάδα είναι τέτοια χώρα που δεν πρέπει να την παίρνει κανείς πολύ στα σοβαρά» είπε ο Χ. Τσαβούσογλου, απαντώντας σε σχόλιο που φέρεται να έκανε Έλληνας πολιτικός.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος είπε πως Έλληνας πολιτικός είχε πει πως «ερχόμαστε στην Άγκυρα σε μια ώρα».

«Όπως είπε ο πρωθυπουργός μας “ας καθίσουν ήσυχοι”, τίποτα άλλο δεν θέλουμε» είπε ο ίδιος, και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα που την γνωρίζω καλά. Εκεί γεννήθηκα, εκεί μεγάλωσα. Την Ελλάδα τη χωρίζω στα δύο: στους πολιτικούς και τον λαό. Αλλά και ο λαός χωρίζεται στα δύο: στους σωβινιστές και τους πιο μετριοπαθείς».

Ισχυρίστηκε δε, ότι οι Έλληνες πολιτικοί κάνουν δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας όταν «τα βρουν σκούρα».

«Έτσι παίρνουν δύναμη» είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, εκτιμώντας παράλληλα ότι η αντιμετώπιση των Ελλήνων πολιτικών στα ζητήματα που αφορούν στο Αιγαίο είναι «ελιγμοί απέναντι στην οικονομική πολιτική που έχει στριμωχτεί για τα καλά».

«Προσπαθούν να κάνουν τον ελληνικό λαό να ξεχάσει τα οικονομικά προβλήματα, λέγοντάς του του ότι “υπάρχει πιο σημαντική απειλή και κίνδυνος, υπάρχει η Τουρκία”» είπε ο ίδιος.

Τι λέει η Αθήνα

«Δεν επιβεβαιώνεται το συμβάν από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας. Υπήρξε επικοινωνία Τσίπρα – Καμμένου ενώ συνεχίζεται η διερεύνηση του περιστατικού».  Αυτό σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφορικά με το φερόμενο επεισόδιο που έλαβε χώρα στη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάς, καταδικάζοντας, παράλληλα, τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού.

Με βάση την τελευταία ενημέρωση, δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό, υπογράμμμισε. «Παρόλα αυτά», πρόσθεσε, «συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία και με απόλυτη σοβαρότητα».

«Σε κάθε περίπτωση», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, «οφείλω να πω ότι η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα και πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχτεί ούτε τη θεωρία των "γκρίζων ζωνών" ούτε βέβαια οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας».

 

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα