Έκτακτη επικοινωνία Μέρκελ – Ερντογάν. Τι συζήτησαν

Εκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ. Στο επίκεντρο του διαλόγου, όπως αναφέρει το Anadolu, βρέθηκαν το προσφυγικό, οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ αλλά και οι επιχειρήσεις της Αγκυρας στη Β. Συρία.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ερντογάν συνεχάρη την Μέρκελ για την επανεκλογή της για τέταρτη φορά στην καγκελαρία της Γερμανίας. Οι δύο ηγέτες επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για επιτάχυνση του διαλόγου και της συνεργασίας. Υποσχέθηκαν να συνεργαστούν για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και για τα ζητήματα των προσφύγων. Τόνισαν επίσης την κοινή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Ερντογάν και η Μέρκελ τόνισαν επίσης τη σπουδαιότητα της συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, στις 26 Μαρτίου στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Ο Ερντογάν, όπως αναφέρει το Anadolu, μοιράστηκε επίσης πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της επιχείρησης της Αγκυρας «Κλάδος Ελαίας» που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βόρεια Συρία από τις 20 Ιανουαρίου.

Ο Ερντογάν βλέπει Παγκόσμιο πόλεμο και οι εθνικιστές σύρραξη στο Αιγαίο!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα