Φλόριντα: Πληροφορίες για τρεις νεκρούς από τον κυκλώνα Ίρμα

Ένας άντρας που έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα με την εμπλοκή ημιφορτηγού, πιστεύεται ότι είναι το πρώτο θύμα του τυφώνα Ίρμα, στην Φλόριντα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το skynews, η Φλόριντα μετρά ήδη τρεις νεκρούς. Η αστυνομία, όπως γράφουν τα διεθνή Μέσα, ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας έχασε τη ζωή του, όταν ανατράπηκε φορτηγό.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεωνμ το «μάτι» του τυφώνα Ίρμα προσεγγίζει στις νότιες περιοχές της Φλόριντα, σύμφωνα με το αμερικανικό μετεωρολογικό κέντρο (NHC).

Παρλάλληλα, η πορεία του τυφώνα Ίρμα προς τα δυτικά, είναι «το χειρότερο σενάριο» για μερικές από τις κομητείες στην Φλόριντα, δήλωσε αξιωματούχος της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ (FEMA).

Θαλάσσια κύματα αναμένεται ότι θα συνοδεύσουν το πέρασμα του τυφώνα από την Φλόριντα κι εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν καταστροφές στις παράκτιες περιοχές, σύμφωνα κυβερνήτη της πολιτείας, Ρικ Σκοτ.

«Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την δυτική ακτή», δήλωσε ο Σκοτ για την δυτική ακτογραμμή της πολιτείας Φλόριντα στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς πλησιάζει ο τυφώνας.

Ο Σκοτ μίλησε σήμερα στο τηλεοπτικό κανάλι Fox News. Αργότερα, ο ίδιος δήλωσε στο ABC News: «Το πέρασμα του τυφώνα είναι απλά θανατηφόρο».

Ο ίδιος, δήλωσε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να διαθέσει οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου η Φλόριντα ν’ αποκαταστήσει τις ζημιές, από το πέρασμα του τυφώνα.

Ο κυκλώνας Ίρμα σαρώνει την Φλόριντα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για αυτό το λόγο περισσότεροι από έξι εκατομμύρια πολίτες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Ωστόσο, φαίνεται πως ένας άνδρας δεν κατάλαβε το πόσο επικίνδυνος είναι ο τυφώνας Ίρμα και θέλησε να απαθανατίσει με το κινητό του τη μανία των κυμάτων που χτυπούν τις ακτές του Key West.

Όπως βλέπετε στο βίντεο που κατέγραψε webcam, είναι πάνω σε στηθαίο να τραβάει φωτογραφία ή βίντεο με το κινητό του, θέλοντας να απαθανατίσει τα λυσσαλέα κύματα.

Όμως η φουρτουνιασμένη θάλασσα δεν τον άφησε. Ένα γιγάντιο κύμα τον πετά κάτω. Εκείνος, αφού γλίτωσε από θαύμα, σηκώθηκε και απομακρύνθηκε ατάραχος.

Ο κυκλώνας Ίρμα κινείται βόρεια-βορειοδυτικά στην Φλόριντα, με ταχύτητα 12,8 χλμ. Η μέγιστη ταχύτητα των ανέμων που τον συνοδεύουν φτάνει στα 209,2 χλμ την ώρα.

Η  Ίρμα έφτασε ενισχυμένη και άρχισε να να ξεσπά τη μανία της στη Φλόριντα, την τρίτη πολυπληθέστερη Πολιτεία της Αμερικής. Από την κατηγορία 3 αναβαθμίστηκε και πάλι σε κυκλώνα κατηγορίας 4.

Η μέχρι στιγμής πορεία της Ίρμα δείχνει ότι θα ‘χτυπήσει’ στηn πλευρά προς δυσμάς της χερσονήσου (χάρτης) και θ’ ανέβει προς τα πάνω με ανέμους ταχύτητας 209 χιλιομέτρων την ώρα. Σφοδρές καταιγίδες θα ξεσπάσουν και κάποιες περιοχές θα πλημμυρίσουν.

Φύγετε τώρα! Δεν θα επιβιώσετε!». Με αυτά τα λόγια ο κυβερνήτης της Φλόριντα απηύθυνε αγωνιώδη έκκληση στους κατοίκους του Μαϊάμι και των υπόλοιπων περιοχών της πολιτείας, προκειμένου να εκκενώσουν άμεσα τις περιοχές στις οποίες έχει δοθεί η σχετική εντολή από τις αμερικανικές αρχές, ενώ ο υπερκυκλώνας Ίρμα πλησιάζει τις ακτές της αμερικανικής ηπείρου.

Ο Rick Scott δεν μάσησε τα λόγια του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν σας δόθηκε εντολή να φύγετε, πρέπει να φύγετε τώρα… Όχι απόψε, όχι σε μια ώρα. Πρέπει να φύγετε τώρα».

Τόσο το Μαϊάμι όσο και άλλες περιοχές της Φλόριντα έχουν μετατραπεί σε «πόλεις-φαντάσματα», ενώ οι κάτοικοι εξακολουθούν να εγκαταλείπουν με κάθε τρόπο τις οικίες τους, προκειμένου να απομακρυνθούν από το «μονοπάτι» που αναμένεται να ακολουθήσει η γιγαντιαία αυτή καταιγίδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα