Γαλλία: Εκκενώθηκε το Terminal 2F του αεροδρομίου στο Παρίσι

Αναστάτωση προκλήθηκε στους επιβάτες που θα ταξίδευαν από το αεροδρόμιο του Σαρλ ντε Γκωλ του Παρισιού, καθώς εσπευσμένα ζητήθηκε η εκκένωση του Terminal 2F του αεροδρομίου.
Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης δεκάδες πτήσεις είχαν καθυστέρηση και γύρω στις 2000 επιβάτες επηρεάστηκαν από την εκκένωση του αεροδρομίου. Οι επιβάτες για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχαν καμιά ενημέρωση για το τι είχε συμβεί.

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ ένας επιβάτης κατάφερε να περάσει στη λεγόμενη "ασφαλή ζώνη" χωρίς ωστόσο να περάσει από τους ελέγχους ασφαλείας του αεροδρομίου.
Η αναστάτωση ξεκίνησε γύρω στις 15:15 τοπική ώρα όταν επιβάτης επιχείρησε και κατάφερε να περάσει με την αντίθετη φορά τον έλεγχο ασφαλείας. Αμέσως οι αρχές εκκένωσαν το χώρο για σκοπούς ασφαλείας και ελέγχων για να δουν αν δεν υπάρχουν στο χώρο επικίνδυνα αντικείμενα ή εκρηκτικοί μηχανισμοί τους οποίους να μετέφερε ο συγκεκριμένος επιβάτης.

Πηγή την οποία επικαλούνται τα γαλλικά μέσα, αναφέρει ότι η είσοδος την οποία παραβίασε ο συγκεκριμένος επιβάτης, είχε εγκαταλειφθεί από τον φρουρό ασφαλείας, χωρίς να έχει ενημερώσει ιεραρχικά τους ανωτέρους του.

Γύρω στις 20 πτήσεις έχουν καθυστέρηση από το περιστατικό αυτό και περίπου 2000 επιβάτες έχουν επηρεαστεί. Η κατάσταση σταδιακά επανέρχεται στην ομαλότητα



sigmalive.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα