Τραγωδία στο Λονδίνο: Εντοπίστηκαν οι πρώτοι έξι νεκροί στον φλεγόμενο ουρανοξύστη

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την φωτιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο κατοικιών στην πρωτεύουσα και ότι αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός αυτός.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι πληρώματά της εξακολουθούν να προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά στο κτίριο των 24 ορόφων, του οποίου η στατικότητα ελέγχθηκε και κρίθηκε ασφαλές.

"Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε έξι νεκρούς αυτή τη στιγμή έπειτα από την πυρκαγιά στο Βόρειο Κένσινγκτον", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

"Αυτά είναι πολύ πρώιμα στάδια και αναμένουμε τον αριθμό να αυξηθεί".

Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 50, ενώ κάποιοι ένοικοι φέρεται να έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε αυτό.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική είχε ανακοινώσει ότι υπάρχει αδιευκρίνιστος αριθμός νεκρών, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς. Ωστόσο, μαρτυρία αναφέρει ότι η φωτιά προήλθε από βραχυκύκλωμα σε ψυγείο.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων βρίσκεται ακόμη στο εσωτερικό του.

Η Επίτροπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λονδίνου Ντάνι Κότον δήλωσε ότι η υπηρεσία διέσωσε από πολύ νωρίς σήμερα έναν μεγάλο αριθμό ενοίκων  και ότι οι πυροσβέστες έχουν μέχρι στιγμής φθάσει μέχρι τον 19ο και 20ο όροφο του Πύργου Γκρένφελ των 24 ορόφων.

Λονδίνο - Ένοικοι καταγγέλλουν: Ήταν προαναγγελθείσα ομαδική δολοφονία

Δήμαρχος Λονδίνου: Σημαντικά ερωτήματα γα την ασφάλεια πρέπει να απαντηθούν

Η Κότον πρόσθεσε ότι η υπηρεσία εξακολουθεί να αναζητεί τυχόν εγκλωβισμένους και ότι ένας στατικός μηχανικός ελέγχει την στατικότητα του κτιρίου, που μέχρι στιγμής δείχνει να είναι ασφαλές.

Στην περιοχή έχουν οργανωθεί κέντρα φιλοξενίας προκειμένου να προσφέρουν καταφύγιο στους ενοίκους των διαμερισμάτων του πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πύργος (Grenfell Tower) είχε 120 διαμερίσματα.

Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 200 πυροσβέστες, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου προς τα πάνω.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλούνται βρετανικά ΜΜΕ, η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε όλους τους ορόφους

Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην περιοχή ( Lancaster West Estate) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

“Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου,” σύμφωνα με την αστυνομία.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα