Ιράν: Διπλή επίθεση με νεκρούς και τραυματίες σε Βουλή και μαυσωλείο του Χομεΐνι

Πανικός επικρατεί στην πρωτεύουσα του Ιράν μετά από δυο επιθέσεις που σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών στην Τεχεράνη.

Παρότι οι πρώτες πληροφορίες που προήλθαν από τα ιρανικά μέσα ήταν αλληλοσυγκρουόμενες τα νεότερα στοιχεία κάνουν λόγο για τουλάχιστον ένα νεκρό και 8 τραυματίες, στο ιρανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Mehr τρεις ένοπλοι εισέβαλλαν με καλάσνικοφ στο κοινοβούλιο κι άρχισαν να πυροβολούν προς την πλευρά των ειδικών φρουρών.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών στους διαδρόμους και ένας ειδικός φρουρός έπεσε νεκρός από τα πυρά των εισβολέων.

Κάποια ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι σε εξέλιξη υπάρχει και μια υπόθεση ομηρίας μέσα στο κοινοβούλιο, αλλά ούτε αυτή η είδηση επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

Συγκεχυμένες είναι και οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για τουλάχιστον μια σύλληψη.

Δυο ώρες μετά την επίθεση στο κοινοβούλιο κι ενώ τα ιρανικά μέσα εξακολουθούν να δίνουν συγκεχυμενες πληροφορίες, το πρακτορείο Reuters σε τηλεγράφημα του αναφέρει ότι οι νεκροί είναι 7 και 4 άνθρωποι κρατούνται όμηροι.

Με διαφορά λίγων λεπτών είχαμε και επίθεση στο τέμενος του Αγιατολάχ Χομεϊνί στη νότια Τεχεράνη. Σύμφωνα πάντα με τα ιρανικά μέσα 4 ένοπλοι πραγματοποίησαν επίθεση αυτοκτονίας με την πυροδότηση εκρηκτικών.

Νεκρός είναι ο καμικάζι αυτοκτονίας που πυροδότησε ένα γιλέκο με εκρηκτικά που φορούσε, ενω τουλάχιστον 13 είναι οι τραυματίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει κλείσει κι ένας σταθμός του μετρό κοντά στην περιοχή του μαυσωλείου που σημειώθηκε η επίθεση, αλλά η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής.

 

BREAKING: Shooting in Iranian parliament, at least 1 injured – report https://t.co/ificlWXatZ pic.twitter.com/3Xsqjk5qDf — RT (@RT_com) 7 Ιουνίου 2017

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα