Τορίνο: Πανικός από λάθος συναγερμό για τρομοκρατική επίθεση. 600 τραυματίες Βίντεο ντοκουμέντο

Απολογισμό που ξεπερνά κατά πολύ τους χίλιους τραυματίες δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, κάνοντας λόγο για χίλιους τετρακόσιους ανθρώπους που τραυματίστηκαν όταν επικράτησε πανικός στην κεντρική πλατεία Σαν Κάρλο του Τορίνο, την ώρα που οπαδοί της Γιουβέντους παρακολουθούσαν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ σε γιγαντοοθόνη.

Όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ πρόκειται κυρίως για μικροτραυματισμούς, στην πλειονότητα των περιστατικών. Για οκτώ ανθρώπους όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά αφού η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται σοβαρή. Ανάμεσά τους και ένα παιδί 7 ετών, που εισήχθη στην εντατική μονάδα θεραπείας. Οι γιατροί, πάντως, δηλώνουν ότι η ζωή του δεν κινδυνεύει.

Η βασική αιτία, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι ο πανικός που επικράτησε όταν υποχώρησε κιγκλίδωμα στο κέντρο της πλατείας πιθανόν επειδή σχεδόν ταυτόχρονα ακούστηκε η έκρηξη μιας κροτίδας.

Πολλοί φίλαθλοι φοβήθηκαν ότι θα μπορούσε να βρίσκεται σε εξέλιξη τρομοκρατική επίθεση. Επιβεβαιώνεται η είδηση ότι ένα παιδί τριών ετών και μια κοπέλα είναι σε σοβαρή κατάσταση, με τραύματα στον θώρακα και στο κρανίο.

Οι καραμπινιέροι απέκλεισαν την πλατεία, ενώ συνελήφθησαν και κάποιοι «πλιατσικολόγοι», οι οποίοι προσπαθούσαν να κλέψουν αντικείμενα που είχαν αφήσει στο έδαφος πολλοί από τους ανθρώπους που απομακρύνθηκαν τρέχοντας από την περιοχή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα