Μάντσεστερ: Αυξάνονται οι νεκροί από την έκρηξη στη συναυλία. Βίντεο

Τουλάχιστον 22 νεκροί και 59 τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε στο φουαγιέ, στο εκδοτήριο των εισιτηρίων του Μάντσεστερ Αρένα, στις 22:30, τοπική ώρα, κατά τη λήξη συναυλίας της Αριάνα Γκράντε,

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που οι θεατές της συναυλίας, νέοι άνθρωποι στην πλειονότητά τους, εξερχόντουσαν του γηπέδου. Χαρακτηριστικό είναι ότι, στο σημείο βρίσκονταν πολλοί από τους γονείς τους για να τους παραλάβουν, κάποιοι από τους οποίους τραυματίστηκαν. Οι ταυτότητες των θυμάτων δεν έχουν γίνει γνωστές, ενώ στο σημείο επικρατεί πανικός, με παιδιά να ψάχνουν τους γονείς τους και γονείς να ψάχνουν τα παιδιά τους.

Στο σημείο έσπευσαν 60 ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες σε έξι διαφορετικά νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή του Μάντσεστερ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στο σημείο της έκρηξης θεάθηκαν καρφιά. Μετά την έκρηξη ακολούθησε μία στιγμή σιγής και στη συνέχεια ο απόλυτος πανικός, με επιζήσαντες να αναφέρουν ότι ο χώρος ήταν γεμάτος με πτώματα, ενώ πολλά από αυτά ποδοπατήθηκαν.

Την ίδια ώρα, η Τερέζα Μέι και η Αστυνομία χαρακτήρισαν την επίθεση «τρομοκρατική», ενώ ο Αμερικανοί αξιωματούχοι, κάνουν λόγο για καμικάζι αυτοκτονίας, ο οποίος μάλιστα έχει καταγραφεί και σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα