Η Αγγλία θέλει να δημιουργήσει νέο ελεγχομένο από την κυβέρνηση ίντερνετ

Η Πρωθυπουργός της Αγγλίας Τερέζα Μέι έχει σχέδια να νομοθετήσει αλλαγές στο ίντερνετ δίνοντας στην ουσία την δυνατότητα στην κυβέρνηση να ελέγχει το τι λέγεται και δημοσιεύεται online.

Σύμφωνα με το manifesto της κυβέρνησης το οποίο αναφέρει «μερικοί θεωρούν ότι δεν είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να νομοθετεί σχετικά με την τεχνολογία και το ίντερνετ,διαφωνούμε» και οι αλλαγές αυτές «θα επιτρέψουν στην Αγγλία να γίνει ο κυρίαρχος ηγέτης στην νομοθεσία των προσωπικών δεδομένων και του ίντερνετ» γίνονται σαφείς οι στόχοι της τωρινής κυβέρνησης της Αγγλίας.

Βέβαια σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθεσία η οποία έγινε νόμος η κυβέρνηση ανάγκασε τις εταιρίες ίντερνετ να κρατούν αρχεία σχετικά με το ιστορικό επισκεψιμότητας σελίδων των πελατών τους, όπως και η παρέμβαση υπουργών σε εφαρμογές τύπου WhatsApp προκειμένου να διαβάζονται τα μηνύματα και ανα καταπολεμηθεί η τρομοκρατία.

Το manifesto όμως παρεμβαίνει και σε άλλα θέματα όπως η πρόταση της κυβέρνησης να σταματήσει τις μηχανές αναζήτησης από το να κατευθύνουν τους χρήστες σε σελίδες με πορνογραφικό υλικό, ενώ οι νέοι νόμοι θα αναγκάσουν τις εταιρίες να διαγράψουν ότι περιεχόμενο ανέβασαν online χρήστες κάτω των 18 ετών.

Οι προτεινόμενες αλλαγές συνεχίζονται με την πρόταση να επιβληθεί ένας φόρος στις εταιρίες ίντερνετ τα έσοδα του οποίου θα χρησιμοποιηθούν σε διαφημίσεις ενημέρωσης των κινδύνων που υπάρχουν με τη χρήση του ίντερνετ και τον έλεγχο των νέων που δημοσιεύονται σχετικά με την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα τους.

 

techblog

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κόσμος

-
Σχολιάστε το άρθρο: