Έκτακτο: Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Καλιφόρνια

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας καθηγητής και δύο μαθητές, έχουν πυροβοληθεί σε Δημοτικό σχολείο στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια. Το περιστατικό θεωρείται από την αστυνομία, περίπτωση δολοφονιών αλλά και αυτοκτονίας. Οι πυροβολισμοί προέκυψαν μέσα σε σχολική αίθουσα.

Όπως μετέδωσε το CBS, νεκροί είναι δύο ενήλικες (μία δασκάλα και ο ένοπλος), ενώ δύο μαθητές μεταφέρθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο σ' ένα συμβάν που χαρακτηρίζεται από την τοπική αστυνομία ως «υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας που συνοδεύτηκε από απόπειρα αυτοκτονίας». Σύμφωνα με το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 10.30 το πρωί, τοπική ώρα ΗΠΑ, μέσα σε αίθουσα διδασκαλίας στο «North Park Elementary School».

Στο σχολείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής αλλά και ασθενοφόρα για να παραλάβουν τους τραυματίες.

Υπάρχουν τραυματίες από πυροβόλο όπλο, λέει πηγή της πυροσβεστικής της περιοχής. Το σχολείο έχει αποκλεισθεί αυτή την ώρα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το πανεπιστήμιο που βρίσκεται κοντά. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί αν ο δράστης έχει συλληφθεί ή περιοριστεί.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας κάνει λόγο για τέσσερα θύματα που περιθάλπτονται από τους διασώστες. Ο δράστης ίσως να έχει εξουδετερωθεί, αναφέρει ο ίδιος.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα