Βρετανία: Χωρίς βουλευτή έμεινε το κόμμα των Ευρωσκεπτικιστών

Χωρίς εκπρόσωπο στη Βουλή των Κοινοτήτων έμεινε το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα Ανεξαρτησίας UKIP, το οποίο θεωρείται ότι διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην απόφαση των Βρετανών πολιτών να εγκαταλείψει η χώρα τους την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ο μοναδικός του βουλευτής, Ντάγκλας Κάρσγουελ, ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

Ο 46χρονος Κάρσγουελ προσχώρησε στο UKIP αφού παραιτήθηκε από τους Συντηρητικούς του πρώην πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον τον Αύγουστο του 2014. Εξελέγη βουλευτής του UKIP στις αναπληρωματικές εκλογές που ακολούθησαν την ίδια χρονιά κι επανεξελέγη το 2015 στις βουλευτικές εκλογές.

Όπως εξήγησε ανακοίνωσή του, είχε επιλέξει το UKIP διότι ήθελε να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ε.Ε. «Τώρα που μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα συμβεί, αποφάσισα να αποχωρήσω από το UKIP», πρόσθεσε.

Ο κ. Κάρσγουελ θα παραμείνει στέλεχος του βρετανικού κοινοβουλίου, ως ανεξάρτητος βουλευτής της περιφέρειας του Κλάκτον όπου εκλέγεται, έως τις επόμενες γενικές εκλογές του 2020.

Ο πρώην ηγέτης του κόμματος Νάιτζελ Φάρατζ είχε κατηγορήσει τον κ. Κάρσγουελ στο παρελθόν ότι επιχειρεί να διχάσει το UKIP.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα