Επίθεση Λονδίνο: Έλληνες δύο από τους τραυματίες

Δύο Έλληνες περιλαμβάνονται στους περίπου 40 τραυματίες από την χθεσινή επίθεση που σημειώθηκε στην «καρδιά» του Λονδίνου, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις ανυποψίαστοι πολίτες και ο δράστης.

Καμία ανησυχία για τους δύο Έλληνες τραυματίες από την επίθεση στο Λονδίνο, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Πρόκειται για ζευγάρι, όπου δεν έχει εξακριβωθεί αν ήταν τουρίστες ή όχι, πήγαν μόνοι τους στο νοσοκομείο και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες.

Σε ενημέρωση που έκανε η Πρωθυπουργός της Βρετανίας στο Κοινοβούλιο, έδωσε τις πρώτες πληροφορίες για την εξέλιξη των ερευνών, ενώ αποκάλυψε τις εθνικότητες των θυμάτων.

Όπως είπε, η ενημέρωση θα είναι περιορισμένη, λόγω της αστυνομικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με  την υπόθεση.

Μεταξύ των τραυματιών, ανακοίνωσε, βρίσκονται 12 Βρετανοί, δύο Γάλλοι, δύο Ρουμάνοι, τέσσερις Νότιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Κινέζος, ένας Ιρλανδός, ένας Ιταλός, ένας Αμερικανός και δύο Έλληνες. Επίσης, τρεις αστυνομικοί βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες.

Η Μέι είπε ότι χθες έγινε συνέδριο της «Κόμπρα», όπως ονομάζεται η έκτακτη σύσκεψη των ειδικών δυνάμεων της Βρετανίας.

«Το επίπεδο του συναγερμού παραμένει υψηλό», είπε, που σημαίνει ότι όλες οι Αρχές είναι πλήρως προετοιμασμένες για τυχόν νέα επίθεση. Όπως ωστόσο, ξεκαθάρισε, το επίπεδο συναγερμού δεν θα ανέβει λόγω του ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για νέα επίθεση.

Αναφερόμενη στον δράστη, είπε  πρόκειται για άνδρα βρετανικής υπηκοότητας, ο οποίος ήταν γνωστός στις Αρχές κι ότι στο παρελθόν είχε βρεθεί στο μικροσκόπιο των ερευνών τους, με αφορμή τις σχέσεις του με εξτρεμιστικές οργανώσεις.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα