Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας 2017: Δείτε σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας σήμερα και σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που διεξήγαγε το Δίκτυο Αειοφόρου Ανάπτυξης η πιο ευτυχισμένη χώρα για το 2017 είναι η Νορβηγία, εκτοπίζοντας από την κορυφή τη Δανία που επί τρία χρόνια κατείχε τον τίτλο αυτό.

Στη δεύτερη θέση λοιπόν βρίσκεται η Δανία, στην τρίτη η Ισλανδία, στην τέταρτη η Ελβετία και η πεντάδα ολοκληρώνεται με την Φινλανδία.

Μάλιστα μεταξύ των 155 εθνών της έκθεσης, η Κύπρος βρίσκεται στην 65η θέση, η Τουρκία στην 69η, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 87η, πίσω από το Αζερμπαϊτζάν και την Δομινικανή Δημοκρατία.

Η ανάδειξη της πιο ευτυχισμένης χώρας γίνεται με βάση συγκεκριμένους δείκτες, όπως η φροντίδα, η ελευθερία, η γενναιοδωρία, η υγεία, το εισόδημα των πολιτών και η καλή διακυβέρνηση.

Συγκεκριμένα η 10αδα των πιο ευτυχισμένων χωρών είναι :

1.Νορβηγία
2.Δανία
3.Ισλανδία
4.Ελβετία
5.Φινλανδία
6.Ολλανδία,
7.Καναδάς
8.Νέα Ζηλανδία,
9.Αυστραλία
10.Σουηδία

Όπως αναφέρεται στην έκθεση «οι 10 χώρες που υπέστησαν την μεγαλύτερη υποχώρηση» είναι «συνήθως αυτές που έχουν υποστεί, συνδυαστικά, κάποια μορφής οικονομική, πολιτική και κοινωνική πίεση» και καταλήγει πως οι τρεις από τους μεγαλύτερους «χαμένους» ήταν η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία με την Ελλάδα να έχει υποστεί «το μεγαλύτερο πλήγμα».


Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως χώρες όπως πχ η Βενεζουέλα, το Πακιστάν οι Φιλιππίνες ή η Παραγουάη είναι πιο ψηλά στη λίστα των ευτυχισμένων χωρών και συγκεκριμένα καταλαμβάνουν την 82η, 80η, 72η θέση.

Η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία και ήρθαν 16η, 19η και 31η ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι ΗΠΑ έπεσαν στην 14η θέση από την 3η, η Ρωσία βρίσκεται στην 49η και η Τουρκία στην 69η.

Αντίστοιχα οι λιγότερο ευτυχισμένες χώρες και τελευταίες στη λίστα αξιολόγησης είναι οι:

146.Υεμένη
147.Νότιο Σουδάν,
148.Λιβερία
149.Γουινέα,
150.Τόνγκο,
151.Ρουάντα,
152.Συρία,
153.Τανζανία,
154.Μπουρούντι,
155. Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα