Τσαβούσογλου: Πρωτεύουσα του φασισμού η Ολλανδία

Η Ολλανδία είναι η «πρωτεύουσα του φασισμού», δήλωσε σήμερα, στη διάρκεια ομιλίας του στη Γαλλία, Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς συνεχίζει να υποβόσκει η διένεξη για την πολιτική εκστρατεία που θέλει να πραγματοποιήσει η Άγκυρα μεταξύ των τούρκων μεταναστών στην Ευρώπη.

«Η Ολλανδία, η αποκαλούμενη πρωτεύουσα της δημοκρατίας, και το λέω αυτό σε εισαγωγικά επειδή είναι στην πραγματικότητα η πρωτεύουσα του φασισμου...», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στη διάρκεια της πείσκεψής του στην πόλη Μετς της βορειοανατολικής Γαλλίας.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν πρότεινε σήμερα να αναβληθεί μια προγραμματισμένη γι' αυτόν τον μήνα επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, εξαιτίας της διπλωματικής διένεξης ανάμεσα στην Τουρκία και την Ολλανδία.

«Με τις σημερινές τουρκικές επιθέσεις κατά της Ολλανδίας, η συνάντηση δεν μπορεί να διαχωριστεί από αυτές. Γι' αυτό πρότεινα στον τούρκο συνάδελφό μου την αναβολή της συνάντησης», ανέφερε ο Ράσμουσεν σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τον Τύπο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα