Αυτός είναι ο μακελάρης του Reina - Κοντά στην ταυτοποίηση του

Αντιμέτωπη με ένα διαφορετικό είδος τρομοκρατίας βρίσκεται η Τουρκία σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση σε νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης στην οποία σκοτώθηκαν 39 άνθρωποι.

Ο αντιπρόεδορος της κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουμλούς δήλωσε ότι οι διωκτικές αρχές βρίσκονται ακόμη στην διαδικασία της ταυτοποίησης του δράστη, έχοντας στην κατοχή τους στοιχεία για τα δακτυλικά αποτυπώματά του και βασικά στοιχεία της εμφάνισής του. Επιβεβαίωσε πάντως ότι κρατούνται και ανακρίνονται 8 πρόσωπα.

Σε δηλώσεις του το απόγευμα της Δευτέρας ο κ Κουρτουμλούς είπε ότι το χτύπημα στο νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης είχε ουσιαστικές διαφορές σε σχέση με άλλες τρομοκρατικές ενέργειες που είχαν γίνει έως τώρα στην χώρα και προχώρησε στην εκτίμηση ότι η συγκεκριμένη επίθεση ήρθε ως απάντηση στην τουρκική εισβολή στη Συρία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και αποσκοπούσε στο να προκαλέσει διχασμό στην Τουρκία. Ο κ. Κουρτουμλόύς είπε ακόμη ότι θα διατηρηθεί για όσο χρόνο χρειαστεί η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που επιβλήθηκε στη χώρα με αφορμή το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα μια νέα σειρά από φωτογραφίες του φερόμενου ως δράστη του μακελειού στην Κωνσταντινούπολη την Πρωτοχρονιά, που στοίχισε τη ζωή σε 39 ανθρώπους.

Σημειώνεται ότι οι τουρκικές αρχές, το απόγευμα της Κυριακής, δημοσιοποίησαν φωτογραφίες από έλεγχο διαβατηρίων ενός άλλου άνδρα, που θεωρούσαν ως βασικό ύποπτο για το μακελειό, ωστόσο αργά τη νύχτα τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο φερόμενος ως δράστης εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στην ασφάλεια της Κωνσταντινούπολης δηλώνοντας ότι είναι πολίτης του Καζακστάν και όχι τρομοκράτης.

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας, τo Iσλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη γα το μακελειό στο Reina της Κωνσταντινούπολης με ανακοίνωσή του.

«Στη συνέχεια των ευλογημένων επιχειρήσεων που διεξάγει το Ισλαμικό Κράτος εναντίον του προστάτη του σταυρού, την Τουρκία, ένας ηρωικός στρατιώτης του χαλιφάτου χτύπησε ένα από τα πιο διάσημα νυχτερινά κέντρα όπου οι Χριστιανοί γιορτάζουν τις διακοπές του αποστάτη» αναφέρει η ανακοίνωση των τζιχαντιστών κάνοντας ευθεία αναφορά στους Χριστιανούς και τις γιορτές.

 

 

 

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα