Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σε ανακοίνωσή του την ευθύνη για την επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη.

Ήταν μάλλον αναμενόμενο. Οι ομοιότητες με τις επιθέσεις στο Bataclan του Παρισιού και το Pulse στο Ορλάντο των ΗΠΑ δεν άφηναν πολλά περιθώρια για το ποιος βρίσκεται πίσω από το μακελειό της Πρωτοχρονιάς στο κλαμπ Reina της Κωνσταντινούπολης, όπου νεαρός άνδρας εισέβαλε και εκτέλεσε εν ψυχρώ 39 ανθρώπους, τραυματίζοντας κι άλλους 69.

Το πρωί της Δευτέρας (02.01.2017), 24 ώρες και κάτι μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο γνωστό νυχτερινό κέντρο της πόλης, όπου συνήθιζε να συχνάζει το τζετ σετ της Κωνσταντινούπολης, ηθοποιοί και ποδοσφαιριστές μεταξύ άλλων, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε και επίσημα την ευθύνη.

Σε ανακοίνωση που αρχικά έδωσε στη δημοσιότητα στα αραβικά και τα τουρκικά, ο ISIS αναφέρει πως η επίθεση στην Κωνσταντινούπολη έγινε από έναν «στρατιώτη» του και στόχευε Χριστιανούς που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά και τους οποίους οι τζιχαντιστές θεωρούν «αποστάτες».

Εν τω μεταξύ ο δράστης της επίθεσης, που έκοψε το νήμα της ζωής σε 39 άτομα και τραυμάτισε άλλα 69, παραμένει ασύλληπτος, ενώ οι τουρκικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του δράστη, που απεικόνιζαν όμως λάθος άτομο. Μάλιστα ο υπήκοος από το Καζακστάν, που παρουσιαζόταν ως ο δράστης του μακελειού, διαμαρτυρήθηκε βλέποντας τη φωτογραφία του σε όλα τα Μέσα παγκοσμίως.

Ο πραγματικός δράστης μπήκε πυροβολώντας στο κέντρο Reina γύρω στη 1:15 (00:15 ώρα Ελλάδας), λίγο περισσότερο από μία ώρα αφότου είχε μπει το νέο έτος, σκοτώνοντας κατά την είσοδό του έναν αστυνομικό και έναν πολίτη πριν ανοίξει πυρ μέσα στο κλαμπ. Ο δράστης πυροβολούσε επί επτά λεπτά στα τυφλά μέσα στο νυχτερινό κέντρο που βρίσκονταν 700 ως 800 άνθρωποι.

Γκάφα των Τούρκων: Έδωσαν λάθος φωτογραφία του υπόπτου. Ασύλληπτος ο δράστης

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα