Αντίποινα Πούτιν σε Ομπάμα. Απελαύνει 35 Αμερικανούς διπλωμάτες

Οφθαλμός αντί οφθαλμού από τον Βλαντιμίρ Πούτιν που απαντά στις απελάσεις Ρώσων διπλωματών με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Εντείνεται η διπλωματική κρίση ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ.

Το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών ανακοίνωσε ότι απευλαύνονται 35 Αμερικανοί διπλωμάτες συνολικά, 31 από τη Μόσχα και ακόμη 4 από την Αγία Πετρούπολη.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε πως δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη η κίνηση Ομπάμα και πως η Μόσχα έπρεπε να κινηθεί με τρόπο ανάλογο.

Την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενέκρινε την επιβολή μιας σειράς κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας λόγω των προσπαθειών που της προσάπτει να επηρεάσει το αποτέλεσμα των φετινών αμερικάνικων προεδρικών εκλογών και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν κι άλλες αμερικανικές ενέργειες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι μια έκθεση υπηρεσιών της κυβέρνησής του για τις προσπάθειες της ρωσικής κυβέρνησης να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου και για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις θα υποβληθεί στο Κογκρέσο τις προσεχείς ημέρες.

Η σημαντικότερη από τις κυρώσεις είναι η απέλαση 35 ρώσων διπλωματών που κηρύσσονται "ανεπιθύμητοι" (personae non grata) καθώς χαρακτηρίζονται από την Ουάσινγκτον πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών κατασκοπείας.

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα