Συγκλονίζει μαρτυρία από το Βερολίνο: Άκουγα τις κραυγές και μετά όλα πάγωσαν

Ένα φορτηγό παρέσυρε τον κόσμο. Είδα πως οδήγησε το όχημα μέχρι εκεί και μετά έφυγε. Στη συνέχεια άκουσα πυροβολισμούς και γύρισα πίσω. Μετά από δύο λεπτά έφτασε η αστυνομία και πλέον ακινητοποίησε το φορτηγό.

Την ώρα που ήμασταν έτοιμοι να φύγουμε έφτασε το φορτηγό. Μετά πέρασε δίπλα από εμένα και το κορίτσι μου. Νομίζω πως πέρασε τρία μέτρα από εμένα και πέντε από εκείνη. Ήρθε από την είσοδο. Χτύπησε τα διαχωριστικά και συνέχισε την πορεία του ....


Το Βερολίνο αποτελεί έναν από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο. Γαλλία και Ιταλία ανακοίνωσαν πως τα μέτρα ασφαλείας στις χριστουγεννιάτικες υπαίθριες αγορές θα ενταθούν.

Συγκλονίζει η μαρτυρία μίας γυναίκας από την Αυστραλία που βρισκόταν στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, τη στιγμή που το φορτηγό ξεκινούσε τη φονική του πορεία προς τους ανυποψίαστους πολίτες.

«Ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος,  είδα ανθρώπους να πετάγονται στον αέρα. Είδα ξαφνικά ένα τεράστιο μαύρο φορτηγό να επιταχύνει και να χτυπά ανθρώπους, όλα τα φώτα άρχισαν να σβήνουν και τα πάντα είχαν καταστραφεί. Άκουγα τις κραυγές και μετά αισθάνθηκα ότι όλα πάγωσαν. Προσπαθήσαμε αμέσως να βοηθήσουμε αυτούς που είχαν τραυματιστεί. Υπήρχε αίμα και νεκροί παντού», δήλωσε η Trisha O'Neill στο ABC.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας, 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 48 τραυματίστηκαν από τη φονική επίθεση.

Πηγή: Daily Mail

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα