Στροφή 180 μοιρών του Τραμπ. Δεν θα τελειώσει τον Obamacare

Βήματα πίσω στις ακραίες προεκλογικές του εξαγγελίες συνεχίζει να κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο η νέα του… υποχώρηση ενδέχεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην «ακουμπήσει» διατάξεις του «Obamacare», του νόμου του Μπαράκ Ομπάμα για την υγειονομική περίθαλψη.

Ο Τραμπ είχε επανειλημμένα ξεκαθαρίσει κατά την προεκλογική περίοδο ότι θα καταργήσει τον νόμο του 2010, ωστόσο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Wall Street Journal, δήλωσε πως είναι ανοικτός σε μια συμβιβαστική λύση.

Μάλιστα, τόνισε πως ενδιαφέρεται να διατηρήσει κάποιες διατάξεις του «Obamacare» και πρόσθεσε ότι η διάρκειας 90 λεπτών συνάντησή του με τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο τον έκανε να αλλάξει την στάση του. «Του είπα ότι θα εξετάσω τις εισηγήσεις του και ως ένδειξη σεβασμού, σκοπεύω να το κάνω», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Κατάργηση και αντικατάσταση» είναι το σύνθημα των Ρεπουμπλικάνων για τον νόμο για την υγειονομική περίθαλψη του Μπαράκ Ομπάμα τα τελευταία έξι χρόνια. Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήριζε τον «Obamacare» καταστροφή κατά την προεκλογική του εκστρατεία και είχε υποσχεθεί ότι εάν εκλεγεί πρόεδρος, θα φτιάξει έναν πολύ καλύτερο νόμο.

Πλέον, δείχνει να αλλάζει ρητορική, ωστόσο το να κρατήσει κάποια σημεία του συγκεκριμένου νόμου θα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους υποστηρικτές του, ωστόσο το μεγαλύτερο εμπόδιο θα είναι οι συντηρητικοί πολιτικοί στο Κογκρέσο, για τους οποίους ο νόμος του Ομπάμα αποτελεί «κόκκινο πανί».

Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συμπλήρωσαν αίτηση για να ασφαλιστούν μέσω του «Obamacare» την επόμενη ημέρα από τις αμερικανικές εκλογές. Περίπου 22 εκατ. Αμερικανοί θα βρεθούν χωρίς καμία ασφάλιση, σε περίπτωση που ο συγκεκριμένος νόμος καταργηθεί. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ψηφίσει περισσότερες από 50 φορές για να τον ακυρώσουν.

Διαβάστε ακόμη:

Τατσόπουλος: Για όλη μου την ζωή θα με σέρνουν για μία μ@λ@κί@

Βίντεο: Τραμπ μιμείται Χίλαρι

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα