Κορέα: Περισσότερη άδεια στους στρατιώτες που δεν καπνίζουν

H Nότια Κορέα αποφάσισε να καθιερώσει σειρά κινήτρων, ώστε να πείσει τους στρατιώτες που υπηρετούν να κόψουν το τσιγάρο, γράφει το BBC.

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας ελπίζει ότι μπορεί να βοηθήσει έτσι όλες οι διμοιρίες να κόψουν το κάπνισμα προσφέροντας επιπλέον χρόνο διακοπών εαν τα καταφερουν όλοι οι στρατιώτες, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Θα υπάρξει επίσης ένα χρηματικό έπαθλο των 4 εκατομμυρίων γουόν ($ 3.360) για τις μονάδες που σημειώνουν τη μεγαλύτερη επιτυχία στις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση του καπνίσματος.

Το υπουργείο δεν μένει μόνο σε αυτές τις υποσχέσεις προσθέτει οτι θα δώσει και εξοπλισμό αναψυχής, όπως τραπέζια μπιλιάρδου.

Σε μια έρευνα του υπουργείου που διεξήχθη το 2015 40% των στρατιωτών καπνίζουν, σε σύγκριση με περίπου 35% των Κορεατών στα 20 τους. Σύμφωνα με την έρευνα οι καπνιστές αυξάνουν την ποσότητα τσιγάρων που καπνίζουν μετά την ένταξή τους στο στρατό. Αξιωματούχοι δήλωσαν οτι θέλουν το ποσοστό καπνίσματος των στρατιωτών να κοπεί στο 30% μέχρι το 2020.

 

onalert

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα