Ναυάγιο ανοικτά των λιβυκών ακτών με 590 πρόσφυγες

Nέο ναυάγιο σημειώθηκε στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Corriere della Sera, σε πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν περίπου 590 άνθρωποι.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, «δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί ο αριθμός των θυμάτων αλλά ούτε και τα αίτια του νέου αυτού ναυαγίου».

Στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων έχει διασωθεί, αλλά στο ιστότοπό της η εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» γράφει ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που δεν έχουν ακόμη περισυλλεγεί από τους διασώστες.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν εντοπισθεί και περισυλλεγεί σώοι 500 μετανάστες, μετέδωσε πριν λίγο το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες 48 ώρες οι ιταλικές Αρχές, σε συνεργασία με εμπορικά πλοία και μονάδες της Frontex, διέσωσαν πάνω από 5.000 ανθρώπους στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Σικελία και στις ακτές της Λιβύης.

 

real

Διαβάστε ακόμα: Λούβρο: Βίντεο αναπαράστασης αποκαλύπτει πώς έγινε η ληστεία-αστραπή

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα