Δεν το χωρά ο νους: 11χρονος δεν άντεξε το bullying και αυτοκτόνησε

Το όνομά του ήταν Ντιέγκο Γκονθάλεθ. Ήταν ένα 11χρονο αγοράκι που ζούσε στη Μαδρίτη με τους γονείς του. Ήταν. Δεν υπάρχει πια. Δεν άντεξε να δέχεται bullying από τους συμμαθητές του και έπεσε στο κενό από τον 5ο όροφο ενός κτιρίου τον περασμένο Οκτώβριο.

Η ιστορία του Ντιέγκο, ενός ακόμη παιδιού που γίνεται στόχος τραμπούκων και μην αντέχοντας επιλέγει το θάνατο, επανέρχεται μετά την απόφαση των γονιών του να δημοσιοποιήσουν τα τελευταία λόγια του παιδιού τους: το σημείωμα που τους άφησε πριν από την αυτοκτονία του. Γιατί; Για να πείσουν (ναι κι όμως, χρειάστηκε να το κάνουν) την αστυνομία στο προάστιο Βιγιαβέρντε της Μαδρίτης να ανοίξουν πλήρη έρευνα για την αυτοκτονία του 11χρονου γιου τους.

Ο Ντιέγκο έπεσε στο κενό από το παράθυρο του διαμερίσματος όπου έμενε με τους γονείς του. Ήταν 14 Οκτωβρίου 2015 όταν κόπηκε το νήμα της ζωής του εξαιτίας κάποιων "καλόπαιδων" που τον εκφόβιζαν στο σχολείο.

«Μαμά, μπαμπά... Ελπίζω μια μέρα θα μπορείτε να με μισείτε λίγο λιγότερο. Δεν μπορώ να αντέξω να πηγαίνω στο σχολείο και δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το αποφύγω.

Μπαμπά, μου έμαθες να είμαι καλός άνθρωπος και να κρατάω τις υποσχέσεις μου. Μαμά, με πρόσεξες πολύ και μου έδειξες πολλά μέρη. Παππού, ήσουν πάντα πολύ γενναιόδωρος μαζί μου και με πρόσεχες. Γιαγιά, ανέχτηκες πολλά από εμένα. Μου λείπετε όλοι και ελπίζω πως θα μπορέσουμε να συναντηθούμε ξανά στον παράδεισο. Αντίο για πάντα».

Ο Ντιέγκο άφησε το τελευταίο του γράμμα δίπλα σε ένα αρκουδάκι που είχε απ’ όταν γεννήθηκε γράφει η El Mundo. Φοιτούσε στο σχολείο Nuestra Senora de Los Angeles και τώρα οι γονείς του αναζητούν απαντήσεις για το τί τον οδήγησε στην αυτοκτονία.

«Σε αυτό το σχολείο συμβαίνουν περίεργα πράγματα και τουλάχιστον πρέπει να γίνει έρευνα» είπε στην ισπανική εφημερίδα ο πατέρας του 11χρονου αγοριού. Παρά το γράμμα του Ντιέγκο και παράπονα που είχαν γίνει για το συγκεκριμένο σχολείο από γονείς άλλων παιδιών, οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν ότι η αυτοκτονία του οφειλόταν σε περιστατικά bullying.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα