Βρέθηκε νεκρός συνεργάτης του Πούτιν

Νεκρός βρέθηκε ο Ρώσος εκατομμυριούχος Μιχαήλ Λεσίν, συνεργάτης του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και πρώην υπουργός Τύπουσε ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο έναν Ρώσο και έναν Αμερικανό αξιωματούχο.

Η αστυνομία στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ο θάνατος αυτός που διαπιστώθηκε την Πέμπτη στη Λεωφόρο Νιού Χαμσάιρ 1500, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο The Dupont Circle, αποτελεί «το αντικείμενο έρευνας».

Οι αμερικανικές αρχές ενημέρωσαν για τον θάνατο αυτό τη ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον. Οι αρχές των δύο χωρών προσπαθούν να διαπιστώσουν τις συνθήκες θανάτου του Λεσίν. Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, επικαλούμενο μέλη της οικογένειας του Λεσίν μετέδωσε ότι ο 57χρονος Ρώσος υπέστη καρδιακή προσβολή.

Ο Μιχαήλ Λεσίν ήταν πρώην υπουργός Τύπου της Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Πούτιν​Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, επικαλούμενο μέλη της οικογένειας του Λεσίν, μετέδωσε ότι ο 57χρονος Ρώσος υπέστη καρδιακή προσβολή. Η αστυνομία στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι ο θάνατος αυτός που διαπιστώθηκε την Πέμπτη στη Λεωφόρο Νιού Χαμσάιρ 1500, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο «The Dupont Circle», αποτελεί «αντικείμενο έρευνας». Οι αμερικανικές αρχές ενημέρωσαν για τον θάνατο του Λεσίν τη ρωσική πρεσβεία στην αμερικανική πρωτεύουσα. Οι αρχές των δύο κρατών προσπαθούν να διαπιστώσουν τις συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού.

Ο Λεσίν είχε διατελέσει υπουργός Τύπου από το 1999 έως 2004 και στη συνέχεια σύμβουλος του Βλαντίμιρ Πούτιν για την ίδρυση του «Russia Today». Το 2013 ήταν γενικός διευθυντής της Gazprom-Media, της εταιρείας συμμετοχών μέσων μαζικής ενημέρωσης του πετρελαϊκού κολοσσού Gazprom, θέση από την οποία παραιτήθηκε έναν χρόνο αργότερα.

Ο Μιχαήλ Λεσίν κατηγορείτο από την αντιπολίτευση ότι είχε «φιμώσει» τα μέσα ενημέρωσης στη Ρωσία και είχε αποκτήσει περιουσία αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων στην Ευρώπη, καθώς και κατοικίες στο Λος Άντζελες αξίας 28 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ