Αφγανιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας σε τράπεζα

Ένοπλοι που ανήκουν στις τάξεις των Ταλιμπάν πραγματοποίησαν επίθεση αυτοκτονίας σε υποκατάστημα κεντρικής τράπεζας στην πόλη Χελμάντ στο νότιο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με πηγές, ένας από τους Ταλιμπάν ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, στην είσοδο του κτιρίου, ανοίγοντας δρόμο σε άλλους τρεις συμπολεμιστές του να εισβάλουν στην τράπεζα και να κρατήσουν για αρκετές ώρες ομήρους όσους πολίτες βρίσκονταν εκεί για τις οικονομικές τους συναλλαγές.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις αστυνομικοί, τρεις πολίτες και έξι Ταλιμπάν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Al Jazeera, υπάρχουν επτά τραυματίες.

Οι υπάλληλοι της τράπεζας που κατάφεραν να διαφύγουν αμέσως μετά την εισβολή των ενόπλων είπαν ότι όταν σημειώθηκε η επίθεση, η τράπεζα ήταν γεμάτη με κυβερνητικούς υπαλλήλους που είχαν πάει εκεί για να εισπράξουν τον μισθό τους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι Ταλιμπάν ήταν τέσσερις. Ένας από αυτούς ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος και οι άλλοι τρεις ανταλλάσσουν πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής της αστυνομίας της Χελμάντ, ο Φαρίντ Άχμαντ Ομπάιντ. Από τις ανταλλαγές πυρών σκοτώθηκε κι ο ένας από τους ενόπλους, ενώ οι άλλοι δύο συνέχισαν να αντιστέκονται για αρκετές ώρες.

Στη χώρα τον τελευταίο καιρό υπάρξει κύμα βίας κι επιθέσεων, ενώ στις 31 Δεκεμβρίου αναμένεται να αποχωρήσει η αποστολή του ΝΑΤΟ, έπειτα από 13 χρόνια συγκρούσεων με τους Ταλιμπάν. Θα παραμείνουν 12.500 άνδρες με καθαρά συμβουλευτικό κι ενισχυτικό των αφγανικών δυνάμεων ρόλο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα