Φλόριντα: Επίθεση ενόπλου σε πανεπιστήμιο, πληροφορίες για τραυματίες

Τουλάχιστον δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση ενόπλου στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Το δίκτυο ABC News μεταδίδει πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών ενώ άγνωστο παραμένει αν πρόκειται για φοιτητές ή προσωπικό του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των φοιτητών οι πυροβολισμοί ακούστηκαν από τον χώρο της βιβλιοθήκης.

Οι Αρχές του Πανεπιστημίου της Φλόριντα στο Ταλαχάσι ανέφεραν "επικίνδυνη κατάσταση" στο κεντρικό κτίριο του ιδρύματος.

Σύμφωνα με τις αναφορές στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αστυνομικές δυνάμεις σπεύδουν αμέσως στο Πανεπιστήμιο, ενώ πηγές από το νοσοκομείο της πόλης μεταδίδουν ότι δέχθηκαν δύο τραυματίες από όπλο.

Λέγεται ότι οι Αρχές του Πανεπιστημίου ζήτησαν από τους φοιτητές να βρουν καταφύγιο, ενώ μία φοιτήτρια δήλωσε ότι βρισκόταν στον δεύτερο όροφο της βιβλιοθήκης γύρω στις 12.30 τα μεσάνυχτα όταν άκουσε πυροβολισμούς.

Λίγα λεπτά μετά όσοι βρίσκονταν στον πρώτο όροφο ανέβηκαν πανικόβλητοι φωνάζοντας σε όλους να κρυφθούν. Η αστυνομία δεν έχει δώσει πληροφορίες του συμβάντος στη δημοσιότητα ακόμη.

Η ίδια φοιτήτρια έστειλε μήνυμα στο ABC News λέγοντας πως οι αστυνομικοί μπήκαν στον προθάλαμο του ιδρύματος και ενημέρωσαν πως έχει εισβάλει ένοπλος στον χώρο και υπάρχουν πληροφορίες για δύο τραυματίες. Έδωσαν οδηγίες στους φοιτητές να μείνουν μακριά από πόρτες και παράθυρα και να μείνουν στον χώρο που ήδη βρίσκονται.

Λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί τους ενημέρωσαν ότι ο δράστης είναι υπό κράτηση και να παραμείνουν στις θέσεις τους. Ωστόσο, μία ώρα αργότερα οι φοιτητές παραμένουν κρυμμένοι και περιμένουν καθώς η αστυνομία εκκενώνει τους ορόφους της βιβλιοθήκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα